Melyik ceruzával jobb rajzolni?
Én a 2B-set használnám, de szerintem próbáld ki mindegyiket egy papíron, hogy látod vagy érzed-e köztük a különbséget és az alapján válassz, hogy neked melyik tetszik.
Igazából valami olyasmit kéne tapasztalnod, a HB-s ceruza egy keményebb hegy, ezért kevésbé erős a színe a papíron és nem lehet annyira eldörzsölni, mint a 2B-set, bár a HB és a 2B között nincs akkora különbség, mintha pl egy 8B-set használnál.
Hogy melyik a jobb, az attól függ, hogy mit szeretnél rajzolni.
Halvány vázlathoz a HB, H, B-s ceruzák alkalmasak. Árnyékoláshoz az adott rész sötétségétől függően puhább ceruzákat használunk. (2B-8B)
Mindezek mellé érdemes beszerezni egy gyurmaradírt (ebből szerintem a Faber Castell a legjobb), amivel sokkal jobban tudod árnyalni a rajzodat. Ha már komolyabban foglalkozol a rajzolással, a Derwent ceruzákat ajánlom. (Tudom, ez nem szerepelt a kérdésben, de azért leírom, hátha segíthet:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!