A közértben a pénztároshoz állsz be fizetni vagy az önkéntes pénztárhoz?
Ritkán járok a Tescoba vagy a Sparba, kb 2-3 havonta 1x. Ilyenkor inkább önkiszolgáló, mint pénztáros, főleg, hogy legutóbb meggyanusított a diák kasszás, hogy az olcsóbb zöldséget mértem le. De mondom ez kb 3 hónapja volt.
Lidl-be, Aldiba és Auchanba járok sűrűbben. Ezekben nincs önkiszolgáló kassza.
Lehet, régi a kérdés, de idefirkantom azért.
Utolsónak, meg annak címezném, aki szerint az önkiszolgáló elveszi az emberek munkáját. Én Tescoban dolgozok most nyáron, önkszolgálóban. Higgyétek el, nem veszitek el a munkánkat, van bőven. Párszor már a fejemhez vágta egy egy vásárló, hogy csináljam meg helyette, mert nem akarja elvenni a munkámat. Alig győzöm ilyenkor mondani, hogy csoda, ha van páp percünk csak álldogálni, amikor kihal a bolt. A sok futkozás miatti átlagos napi 25 ezer lépés szerintem mindent elmond, de azért kifejtem. A legtöbb vásárlónak segíteni kell, mert először használ önkit. Ha valaki reklamál, azzal foglalkozunk is. A rendes pénztárral ellentétben kimehetünk a vásárlóval leellenőrizni egy kódot, árat vagy hasonlót (ki is kell mennünk). Ha valaki betéved, mert keres valamit, akkor is el kell kísérnünk.
Általában csúcsidőben 3-an vagyunk 10 kasszára, amikre sokkal nehezebb odafigyelni, mint egy darab pénztárgépet kezelni.
Nagyon gyakran fordul elő, hogy elromlik az egyik gép, esetleg a vásárló rosszul csinált valamit, nem 1 perc kijavítani. Figyelni kell a lopásra is. Folyamatosan kell takarítani. Meg kell győzni naponta "húszmillió" vásárlót, hogy használja inkább a kézi szkennert, mert különben a csopvez kiakad a főnökkel egyetemben.
Folytathatnám meg, de akkor panaszkodásnak tűnne, ami nem igaz az én esetemben. Szeretek ott dolgozni, de tényleg nem a semmittevésről szól, korántsem... Sokkal könnyebb sima pénztárban ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!