A bordó szín mit szimbolizál?
1, köszönöm a választ. Nyilván többen is elolvasták magát a kérdést, de mivel érdemben nem tudtak hozzátenni a dologhoz, inkább lejjebb görgettek. Ugyanez igaz a másodikra is. Nem, nem szeretnék belemenni semmilyen vitába, de mind a kettő válasz tökéletesen felesleges volt.
A "semmit sem szimbolizál egy szín" - re válaszolva:
A fehér például a tisztaságot, (kínában) a gyászt, stb. jelképezi.
A fekete a halált, a gyászt, a sötétséget, stb..
Nem, nem vagyok bolond, tudom, hogy ezek csak színek, de én csak egy egyszerű választ vártam olyantól, aki véletlenül tud is valamit.
Szia!
Valóban nem sok jelentést találni ezzel a színnel. Speciel én ezt a két linket találtam, amiből kiemeltem az idézeteket is.
"Bordó - Életerő, elegancia; gazdag, kifinomult, értékes, drága; vezető szerep, érettség."
"A BORDÓ – sem igazán közkedvelt.
Aki választja, rapszodikus, hangulata irányítja. Kitűnő művészi hajlammal rendelkezik, de képességét csak ritkán használja ki."
"A fehér például a tisztaságot, (kínában) a gyászt, stb. jelképezi."
Igen. Máshol a békét, megint máshol a megadást, megint máshol azt, hogy lassú jármű halad a pályán, megint máshol meg azt, hogy a verseny utolsó köre kezdődik.
Ez mind nem a fehér szín jelentése - ez mind-mind az, hogy egy adott kultúrában, egy adott környezetben, egy adott társaságban mit rendelnek ahhoz a színhez.
Mint a saját példád is mutatja, míg a távolkeleti kultúrákban a fehér a gyász színe, addig Európábnan a fekete. Na, akkor mi szimbolizálja a gyászt? Na ugye.
Tehát a kérdés egy baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!