TB-t kell fizetni visszamenőleg?
1 éve nem fizetem és ebben az 1 évben alkalmi munkáim voltak
napi bejelentéssel
ha most magamnak akarom fizetni akkor visszamenőleg kifizettetik?
ha igen kivonják a napi bejelentéseket?
Kifizettethetik, a rendszerben látni fogják hogy mióta nem fizettél, plusz külön nyilatkoznod kell róla hogy mióta vagy kötelezett fizetni és dátum szerint mióta nem fizeted. Azt engedi el, amit megfelelően alá tudsz támasztani, hogy fizetve lett. Általános elévülési idő a Ptk. szerint 5 év, visszamenőleg tehát 5 évig követelhetnek rajtad tartozást. A NAV nem is szarozik, egy összegben szokta azt kérni megfizetni.
Ugyanakkor, hogy ne lombozzon le nagyon a dolog, én évekig nem fizettem, majd nem is jelentettem be semmit, de a NAV felszólított a tisztázásra. Megjelöltem hogy mióta nem voltam támogatott sem jogosult, és azóta sem hajtották be vagy szólítottak a tartozás befizetésére, pedig az 2 vagy 3 éve volt már. Azóta pedig fizetem.
"hiszen már egy biztosító felé fizettél, több felé nem kell."
Az usa-ban nincs kötelező egészségbiztosítás, így itthon nem kell bemutatni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!