Van olyan lehetőség, hogy hamvakat akár több urnában, több helyre eltemessenek?
Meghalt a bátyám. Én és a szüleink az ország keleti részében élünk, a felesége és a gyermekei, és a legtöbb barátja pedig az ország nyugati részében.
Mindegyikünk lelkének nagy szüksége lenne arra, hogy rendszeresen látogathassa a síremlékét. De a szüleim korukból és egészségügyi állapotukból adódóan már nem tudnának rendszeresen ilyen nagy utat megtenni. Ugyanakkor a feleségének érthető módon nagyon fontos lenne, hogy közel legyen hozzá.
Azon gondolkodtunk, nem lehetne- e egyszerre két síremléke, két helyen? Van ennek valami komolyabb akadálya? Hallott már közületek valaki ilyen esetről?
Előre is hálásan köszönöm a válaszokat!
Igen, hallottam már az elhatalmasodó elmebetegségről. Osszátok ketté a hamvakat de vigyázzatok nehogy összevesszetek. Konyhai gramm-ra mérő mérleggel meg lehet oldani.
Meg eleve minek eltemetni ha otthon is tarthatod. Pl ha van egy jó film, akkor a szekrény oldaláról még ráláthat.
Anyádékra meg a halottra nem gondolsz te degenerált???
Mindenki véleményét készséggel elfogadom.De nem ezt kérdeztem.
A híres embereknek ugyan sírjuk nem, de emlékhelyük, szobruk egyszerre több helyen is van.
A szentek testrészeit eleve több helyre temetik.
Valaki egy hosszú zarándokút mentén végig kéri végakaratában az elszórását.
A temetésnek rengeteg különböző kultúrája van, nem érzem ezt a megoldást sem annyira idegennek.
A hamvak kezelése már normális eljárás során is méltatlan valamennyire, hiszen sosem az összeset adják ki, hanem lapáttal megtöltik az urnát, aztán a többivel kezdenek amit gondolnak.
A temetések egyike sem lesz véleményem szerint sosem teljes mértékben méltó az elhunytakhoz. Képtelenség visszaadni az emberi értéküket.
Pont, hogy gondolok Édesanyámékra, és a hozzátartozókra. Láttam mind két tábor gyászolói arcán a keserűséget, ha ennyi borzalom után még messze is kerül tőlük az elhunyt.
Legalább ennyitől szeretném őket megkímélni, ezért jutott eszembe az ötlet.
Ismerem a bátyámat is, tudom, hogy mennyire odafigyelt mások érzéseire. Abban a hitben tettem ezt, hogy ha tudna nyilatkozni, ő maga állna elő ezzel a megoldással.
A további megértését mindenkinek köszönöm, és bizakodva várom továbbra is a kérdésemre a választ!
Őszinte részvétem!
Azt tudnám elképzelni, hogy a felesége és gyermekei közelében eltemetni a hamvait, a szüleiteknél meg a temetőben egy urnahelyet valtva rá emlékeztető dolgokat tenni bele. Pl egy fényképet, valami személyes targyat. Azt befalazva emlékhelyként látogatni. Raírni hogy xy emlékére. Ennek nincs akadálya. A hamvakat viszont biztos nem osztanám szét. A testvéred úgy volt egy ember. A hamvai hadd legyenek egy helyen.
Vagy lehet fordítva is. Hogy a szüleid közelebe helyezve, felesége közelébe meg az emlékhely. Ez akkor jó megoldás, ha felesége fiatal,bar tudom erre nehez most gondolni, de lesz egyszer új családja, nem akar mellette temetkezni.
A hamvak nélkül is lehet emlékezni. Én itthon gyújtok sokszor gyertyát apukámért, ha épp nagyon hiányzik, de nincs lehetőségem a temetőbe kimenni.
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!