Az italos üvegeket, dobozokat ki kell mosni szelektív gyűjtés előtt?
Figyelt kérdés
Gondolom megtisztítják feldolgozás előtt.
Ha elmosom az sok vízzel jár, és azt se tudhatom hogy nem marad -e benne egy kis lúg. Hogy lehetőleg ne maradjon ahhoz mégtöbb víz kell. Ha pedig csak kiöblítem azzal nem sokat érek.
2019. aug. 25. 07:23
1/8 anonim válasza:
Tudtommal ki, még a knzrves dobozt is. Senki nem csinálja.
2/8 anonim válasza:
Nem sterilizálni kell, egy laza öblítés elegendő.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,
de, miért kell hogyha úgyis kitisztítják?
Egy májkrémes dobozt, azt még értem.
2019. aug. 25. 19:02
5/8 anonim válasza:
Nyilván újrahasznosítás előtt kimossák, amennyiben újra töltik. Üveggyártáshoz nem biztos, de ez szinte mellékes. Szállítás közben nem túl jó, ha mindenféle maradékok párolognak. Különösen nem, ha a kedves álompolgár mást is tartott benne. Pl. erősen maró anyagokat.
6/8 A kérdező kommentje:
Van amit újra töltenek? Én azt olvastam hogy (szakszerűen megfogalmazva) ilyen kis bogyókat készítenek, és azt keverve nem újrahasznosított anyaggal gyártják.
2019. aug. 31. 07:57
7/8 anonim válasza:
Lehet, ma már nem töltenek újra üveget, de az nagy baj. Sokkal értelmesebb lenne, mint tonnaszám kidobni a PET palackokat. Az üveg egyébként az egyik legjobban újra hasznosítható anyag. Üveggyártás során mindig kevernek az alapanyaghoz törmelék üveget is.
8/8 anonim válasza:
Engem nem érdekel, hogy ki kell öblíteni, nyilván nem fogok rá vizet meg időt sem pazarolni .Örüljenek a majmaim annak, hogy szelektvíen gyűjtöm nekik a szemetet, azt még ez is nagy időpocsékolás a számomra . Van hogy csak a sima kukába dobok bele mindent nehogymár plusz métereket tegyek meg, hogy nekik jó legyen . Ha tehetném kivinném ide a betonos pálya közepére a szemetem azt felgyújtanám ahogy van, vagy csak hanyag mozdulatokkal kidobálnék mindent az ablakon . Csak a sok paraszt szomszédnak nem tetszene, aztán akkor azokat meg pofon kellene verdesni ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!