Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek, szerintetek...

Mi a véleményetek, szerintetek jobb ez így?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a rövidítések írásban. P.l.: vki, vmi, h, am, stb. Szerintetek jobb ez, hogy feltalálták ezeket? P.l. az msn-hez szoktak ilyen rövidítéseket használni. Mi a véleményetek ezekről a szavakről?
2010. júl. 12. 15:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

pl. MSNhez,SMShez és egyén baráti beszélgetésekhez szerintme tökéletes.

viszont hivatali,komolyabb papírokhoz természetesen nem:D

2010. júl. 12. 15:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Gond végül is alapjában véve nincs velük, én is használom, bár akaratlanul, mondhatni rám ragadt. A probléma ott kezdődik, hogy a fiatalabb korosztály már 10-12 éves korban belecsöppen az internet világába és nem biztos, hogy jó dolog, ha ezt a fajta írásmódot szokják meg, mert elképzelhető, hogy később nem tudnak majd különbséget tenni.

Régi magyartanárom mesélte, hogy rengeteg ilyen rövidítés van már az általános gyerekek dolgozataiban, tök simán leírnak egy h betűt a tollbamondásban, hogy ne kelljen kiírni a 'hogy' szócskát.

16/F

2010. júl. 12. 16:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Az lehet, viszont én 11 éves koromtól használom, de csak msn-hez, még ha én írok valamit, ahoz se rövidítek, úgyhogy lehetnek kivételek, akik nem szokják meg.
2010. júl. 12. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jónak jó, csak valaki nem tudja a jelentését.:) Nálam p.l. volt olyan, hogy írtam a barátomnak, az meg nem tudta, hogy mi az, amit írok.
2010. júl. 12. 18:50
 5/8 anonim válasza:

Egyrészt jó, másrészt viszont elkopik, szépen lassan eltűnik a teljes érthető kommunikáció.

Volt olyan, hogy az unokahúgommal beszélgettem, akivel 10 év a korkülönbség és azt se tudtam mit mond. Persze jót nevettem rajta, mert mókás volt :)

2010. júl. 16. 17:22
 6/8 anonim ***** válasza:

az "am" az micsoda?

a tobbit hasznalom, de ez most nem koppan le...

2010. júl. 16. 18:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Am=amúgy.

Elég sokszor használják, hogyhogy nem tudtad...?:D

2010. júl. 16. 18:51
 8/8 anonim ***** válasza:
18:45-os vagyok, tenyleg eletemben nem lattam meg ezt, hogy "am"..., de legalabb megint tanultam vmit:-)) koszi!
2010. júl. 17. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!