Ért közületek valaki a karambitokhoz?
Önvédelem szempontjából a legfontosabb, hogy ne legyen nálad kés.
Semmilyen.
Ha félsz, tarts gázsprét, riasztó fegyvert, de a késsel csak magadnak ártasz.
Kivéve, ha van valamilyen közelharci képzettséged, de ezt a kérdés alapján erősen kétlem.
Persze lehet izmozni, hogy te kemény csávó vagy, meg majd a nyolc kancigány megijed a csilivili késedtől, csak sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy ha te kést rántasz mutogatni, akkor az ellenfeled is - és neki jó eséllyel több gyakorlata van benne.
Vagy csak simán elveszik tőled.
Persze lehet, hogy egyet megszúrsz. Vagy kettőt. De sokat érsz vele, ha közben téged is megböknek.
Szóval hidd el, nem viccből mondják, hogy a kés nem való önvédelemre.
Rendben, lássuk:
"Az érdekelne engem, hogy melyik márkákért érdemes pénzt kiadni"
Önvédelem szempontjából egyikért sem.
"és hogy vásárlás során mit érdemes igazán figyelembe venni?"
Hogy túlélni akarsz-e egy támadást vagy belehalni.
"A penge anyaga, bevonata miben számít leginkább?"
Semmiben.
"Továbbá a formáját illetően melyik a legelőnyösebb?"
Önvédelem szempontjából egyik sem előnyös.
Neked valami komplexusod lehet, de ez legyen a szüleid problémája.
Mivel a kérdésben szerepelnek a fegyver, önvédelem, harc kulcsszavak, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy nem a gyűjtőszenvedély motivál, hanem az fordult meg a kis fejedben, hogy majd ezzel véded meg magad az utcán.
Márpedig ebben az esetben a lehető legjobb, amit bárki tanácsolhat, hogy felejtsd el. Nagyon gyorsan.
Az én kielégüléseimhez neked nem sok közöd van. ;)
De látod, ma is tanultál valamit: a kulcsszavak nem azért vannak, hogy felhívd magadra (vagy a kérdésedre) a figyelmet.
Alapvetően boldog és kiegyensúlyozott vagyok, nem csak most, hanem általában.
Miért érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!