Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kit hogy szólítanak meg az...

RemedyLane kérdése:

Kit hogy szólítanak meg az animékben?

Figyelt kérdés
Az animékben sokszor amikor valakit megszólítanak, oda teszik, a -KUN, -SAN, -TAN stb. jelzőket. Ezek mik? Kikre utalnak?

2019. aug. 2. 21:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy nem írok mindent jól de én ennyit tudok. san: távolságtartó de inkább tiszteletadó; chan: közeli, baráti vagy barátszerű kapcsolat (általában fiatalabbra mondják); sama: úr/úrnő

Többit nem tudom nem nézek olyan animét ahol tan megszólítást használnak. Ha valamit nem jól írtam nyugodtan javítsatok ki, ezeket én szűrtem le nem ismerem a japán nyelvtant...

2019. aug. 2. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Jól írtad egyes. A -tan a -chan megfelelője, általánosságban gyerekek (óvodás korúak) használják, mivel könnyebben ejtik a 't' hangot.

Kérdező, én minden rosszindulat nélkül, de szeretnék átirányítani a gugliba, mert magyarul is vannak erről összefoglalók/magyarázók, több oldalon is, illetve itt is megfordult már gyakran ez a kérdés.

2019. aug. 2. 22:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat hasznosak voltak. :) <3
2019. aug. 24. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!