Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az esetről...

Mit gondoltok erről az esetről, ami nemrég történt Romániában?

Figyelt kérdés

Egy idős férfi elrabolt egy 15 éves lányt, miután felvette őt a kocsijával, mert stoppolt, megerőszakolta, majd megölte.

A lány többször is hívta a rendőrséget, de nem tudtak neki segíteni.

Nekem nem áll össze a kép.

Van ahol azt írják, nem hittek a lánynak, van ahol azt hogy nem tudták bemérni hogy honnan telefonál és többször is rossz helyszínre mentek, van ahol pedig azt hogy kimentek a házhoz, de nem mentek be, az ügyész szavára vártak.

Mit tudtok erről, és mi a véleményetek?

Szerintem az sem normális, hogy egy 15 éves lány stoppal közlekedjen, én biztos hogy nem ülnék be idegen kocsijába.

2019. júl. 31. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem mindenki retteg, nem mindenkit nevelnek arra, hogy minden autós sorozatgyilkos, meg vidéken azért megbíznak az emberek egymásban, talán jobban.
2019. júl. 31. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos manapság már tényleg sokkal jobban kell vigyázni. Régen mi is stoppoltunk, a környékünkön, ha nem volt busz. Ma már ezt nem merném megtenni.

De biztosan vannak olyan vidéki helyek, ahol jobban ismerik egymást, ahol szokás, hogy elviszik egymást pl. két falu között.

Szerintem teljesen elképzelhető, hogy nem tudták azonnal bemérni a telefont, és mire odaértek már késő volt. Nem hinném, hogy direkt ne segítettek volna, hiszen akkor egyáltalán nem foglalkoztak volna vele.

2019. júl. 31. 09:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Engem sem neveltek arra hogy egy idegennel se álljak szóba, csak tisztában vagyok azzal hogy megbízni senkiben sem szabad, biztos van igazatok abban, amit írtok hogy ez ott így szokás, elfogadom, de egyébként én is úgy gondolom hogy nem szándékosan nem segítettek,és nem a rendőrség hibája.
2019. júl. 31. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Romániában rossz a tömegközlekedés. Ott a stoppolás mindennapos, tömegesen használt közlekedési mód. Minden korosztály él a stoppolás lehetőségével.

Ez nem olyan, mint ami pl. nálunk volt, hogy a pesti fiatalok stoppal mentek le a Balcsila.

Romániába munkába járáshoz, piacra menéshez, iskolába is stoppal közlekednek. Nincs más.

Egyébként minden igaz lehet, amit írtál, ez jelent meg a sajtóban is.

Nem tudom, hibáztak-e a rendőrök. Utólag már könnyű okoskodni. Lehet, tényleg olyan volt a hívás, amit nem feltétlenül lehetett komolyan venni.

Pl. valaki azzal szórakozik, hogy kihívja a tűzoltókat, de soha semmi, 11. pedig valós, lehet, nem mennek ki.

Nem párhuzamot vonok, csak tényleg lehet olyan eset, amikor egy bejelentés nem tűnik valósnak, s arra sincs mód, hogy jó, de azért nézzük meg mégis.

A mobiltelefon pozícióját bemérni sem mindig olyan egyszerű. A sűrű hegyek is gátolhatják.

Azt meg, hogy nem hatoltak be azonnal, mert engedélyre vártak, az is lehet olyan, amikor a fegyelem, a jog és az ész nem vág egybe.

A légi katasztrófák sorozatban látok pl. olyanokat, hogy az első tiszt nem mer szólni a kapitánynak, felül sem bírálja a cselekedeteit, pedig tudja mindenki meghal. De a tekintélytisztelet, félelem, előzmények hatása túl nagy.

Ha egy rendőrt lefokoznak, elveszik a prémiumát, megfenyítik stb. valamiért, akkor görcsösen fog ragaszkodni a papírformához, hogy védje a hátát.

2019. júl. 31. 10:32
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Amiket fenn írtál azok igazak (én kicsit jobban beleástam magam az ügybe, mert Romániában élek...). Aki 15 éves (kb. már 9.-es is) az itt simán stoppol, pláne ha falusi, mert nincs annyi busz járat, hogy csak azokkal lehessen menni. Stoppolt. Megállt valaki (nem cigány, nem 3 felnőtt férfi egy kocsiban, hanem csak egy 65 éves férfi, ami úgy általában nem veszélyes. Csak hogy akkor pont veszélyes volt. Elrabolta. A lány többször is felhívta a segélyhívót. Több helyre is kimentek, csak nem oda ahova kellet volna, majd mikor megtalálták, akkor is vártak 3 órát a kapu előtt, így 19 órával a segélykérés után értek csak ki. Csak akkor a lány már halott volt. A férfi elismerte a gyilkosságot, s még egy áprilisban eltűnt 18 éves lány meggyilkolását is. Ez Románia. Én szégyenlem magam, hogy itt élek...

Még most is jönnek a hírek ezzel kapcsolatban. Írd be a Google-ba csak azt hogy ,,15 éves'' s egy csomó mindent kiad.

2019. aug. 1. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
74%

Előző szerinted más országban nem történnek hasonló vagy még durvább dolgok ?

Sajnos sorozatgyilkosok vannak minden országban és lesznek, nem nagyon van mit tenni, bár tény, hogy ezt a lányt meg lehetett volna menteni.

2019. aug. 2. 15:52
 7/7 anonim válasza:

Tudom h eleg regi kerdes de elmondom az igazat.

A lanynak nem volt sok ideje ,felhivta a 112-t es nagyon zaklatott volt(a hirekben leadtak az egesz beszelgetest)

A no akivel beszelt tobszor ra kiabalt h nyugodj mar Meg Meg h nem ertem not mondasz beszelj normalisan es a no hibaja volt az egesz persze a rendoroket sem ertesitette mert elobb a never Meg szuletesi szarokat akart tudni vagy mi szoval aztan egy nagy orditas hallatszott a telefon tuloldalan aztan csà

2021. márc. 8. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!