Ettől lehet még bajom?
Ma reggel olyan 8 óra körül (kb 11 órája) ettem 2 szelet szalámis kenyeret kb 9-10 szelet sertésszalámival. Ezeknek nem volt rossz íze vagy fura szaga. Nagyon finomak voltak. Utólag vettem észre, hogy a szavatossága 2019.06.10-ig volt érvényes, vagyis egy hónapja lejártak... A szalámi valószínűleg végig hűtve volt, csomagolását ma bontottam fel.
Eddig nem volt semmi bajom, étvágyam is volt. Elképzelhető, hogy este jön ki rajtam vagy holnap? Vagy erre kelek fel elalvás után?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
(Még egy kérdés: Nektek mi volt a "legrégebbi" dolog, amit megettetek, és nem lett tőle bajotok?)
(Ha számít valamit: a kenyerekhez egy bögre fekete teát ittam, ebédre meg egy kis levest ettem húsos makarónival, utána meg pár szem pogácsát meg csokit.)
Ha le volt zárva, akkor az égvilágon semmi bajod nem lesz. Nekem is volt hogy késve ettem meg de sose lett bajom tőle.
Nyugi :)
Ha megromlott volna, azt lehet érezni a szagán, ízén, illetve van, hogy látszik is rajta. Szerintem nem lesz tőle bajod.
Kefír, joghurt, tejföl és sajt volt már nálunk, aminek hetekkel előtte lejárt a szavatossága, de kibontva teljesen jónak tűntek, eddig még nem volt gondunk ilyenekkel. A konzervek és a száraz élelmiszerek (pl. liszt, bab) is tovább elállnak, mint a jelzett időpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!