IBS lehet? (Tünetek lent)
Reggelente megy a hasam, elég sürgető székelési inger szokott rámjönni.
Mindegy mit reggelizek, ha nem reggelizek az is, szóval tényleg nem tudom evéshez (azon belül ételekhez) vagy nem evéshez, de még kávézáshoz se kötni.
A délelőtti órákban étkezések után megint kismennyiségű székletem van többször, a hasam pedig reggeltől görcsöl.
Ami a durva, hogy ez nem mindig van így, mert van hogy 1-2 napig nem is megyek wc-re.
És minden független a kajától. Huzamosabb ideig vezettem étkezési naplót és a tüneteket is trackeltem, de semmi összefüggés.
Ez IBS lehet így ezek alapján?
Illetve probiotikummal kezelhető (amíg nem jutok el dokihoz, mert már kértem időpontot csak sokára kaptam)? Normaflore, Jutavit Probium6, ezekre gondoltam.
Szia!
Nagyon regi kérdés, de remélem olvasod esetleg.
Végül kiderült, hogy mi volt a bajod? Nagyon hasonló van nekem is kb egy éve néha-néha. Napokra rosszabb a hasam, majd megjavul és megint.. De ilyen egyszeri hasmenés, kis puffadás. Nekem a stressz tuti berosszabbítja viszont, azt figyeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!