Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 1 hete nem eszek húst. A...

Niceszisz kérdése:

1 hete nem eszek húst. A fejem nagyon elkezdett fájni. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Nem vagyok migrénes fejfájós. De ilyet még soha nem tapasztaltam meg, hogy ennyire fájjon a fejem a vegetáriánus étrend mellett.

27/nő

2019. márc. 25. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
43%
Hiányoznak a szervezetedből fehérjék, aminosavak. Nekem azt mondta az orvos, hogy ne kezdjek ilyen étrendbe, mert károsodhat az egészségem. Nem kell sok húst enni, de 7-10 dkg-ot naponta ajánlatos.
2019. márc. 25. 20:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Szedek multivitamint, c vitamint, omega3at, magneziumot. Lencsét, babot, zöldségeket, rizst bőven fogyasztok.
2019. márc. 25. 20:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Máskor is volt, hogy nem ettél húst? Akkor nem fájt a fejed?

Igazából nem tudom, mitől lehet, de nálam is volt hasonló, amikor egész nap csak zöldséget és egy kis gyümölcsöt ettem és zöldséglevet ittam. Délutánra már nem voltam jól, aztán estére rettenetes fejfájás tört rám. Csak azután múlt el, hogy ettem egy adag rendes kaját, amiben volt hús is. Viszont én nem ettem gabonát és hüvelyeseket, és vitaminokat sem, gondolom a fehérje és zsír hiánya lehetett nálam a fő gond. Utána még egyszer próbáltam ilyen napot tartani, ugyanez volt az eredmény.

2019. márc. 26. 09:50
 4/4 anonim válasza:

Kb ezeket a vitaminokat tök feleslegesen eszed. Ami neked kell az B komplex, ami tartalmazza az összes b vitamint. Ez a kötelező vitamin vegánoknak, vegetáriánusoknak. Plusz a D vitamin, ami egy zsírban oldódó vitamin, fő feladata, hogy segíti a vitaminok és ásványi anyagok beszívódását. Immunrendszered alapja.

Na ezen felül, ha gondolod szedhetsz c vitamint, de konkrétan a 85%át kipisiled. Értelmesebb friss citromból facsart, citromos vizet inni, vagy salátaöntetként használni.

Plusz ehhez tegyük hozzá, hogy ez a tavasz senkinek sem kedvez. Egyik nap 5 fok másik nap 25. Sokat fúj a szél. Mindenkinek kikezdi a szervezetét. Lehet nincs is köze az étkezésedhez.

Viszont arra figyelj oda, hogy hüvelyes ételt ne fogyassz heti 2 napnál többször. Babot meg borsót egyszerre fogyasztani pl felejtsd el. Mert tönkreteszik a bélnyálkahártyád. Migrén mellé egy kis reflux kellemetlen lehet.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy minden étkezésed tartalmazzon több mint 3 színt. Minden zöldség és gyümölcs, az ásványi anyag,és vitamin tartalma más, színenként eltérő. Úgy biztosítod a komplex bevitelt, ha minden nap a lehető legszínesebb étkezést folytatsz.

2019. márc. 27. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!