A kacsa és liba zsír egészséges?
Nem károsabb, mint a sok bolti mű vacak, amit megeszel.
Vagy nem károsabb egy energiaitalnál.
Mamikáink is zsíron sütöttek szalonnát, ha érted hogy értem. S mégis elélnek.
10 éve a vaj volt az első számú közellenség, aztán a tojás lett kerülendő. Jelenleg mindkettőt egészséges élelmiszernek tekintik.
Szerintem ami természetes módon előállítható, normális mértékben fogyasztva nem káros.
"Szerintem ami természetes módon előállítható, normális mértékben fogyasztva nem káros."
Ez egy csodálatos megfogalmazás. Tökéletes.
Egyébként a "zsírok rosszak" kijelentést nem értem. Miért rosszak? Ugyanúgy szükséges tápanyag, mint a többi. Régen is fogyasztották, a mainál sokkal nagyobb mértékben is, mégis egészségesebbek voltak, mint a mostani generációk.
Sajnos nem éppen. 45% telített zsír ami persze jobb mint a disznó vagy a marha zsír vagy a vaj de a jótól távol áll.
A növényi olajok csak 10-15% telített zsírsavakat tartalmaznak tehát 3x jobbak ilyen szempontból.
De ami még fontosabb az az hogy a növényi olajok tartalmaznak antioxidánsokat, megfelelő arányban tartalmazzák az omega 3:6 zsírsavakat (melyekben az állati zsírok eleve szegények és rossz arányban vannak bennük jelen); emellett vitaminokat (E,K pl.) és ásványi anyagokat (vas, magnézium) is tartalmaznak a növényi olajok amiket az állati zsírok nem.
Szóval a telített-telítetlen dolog nem minden, ez ennél összetettebb kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!