Nagyon túlettem magam, lehet valami bajom, rosszul vagyok nagyon?
Én ilyenkor beveszek egy Dipankrint meg egy Bilagitot.
Amíg nem vagy jobban, maradj függőlegesben, (ne feküdj laposan) akkor kisebb az esélye, hogy kihányod.
Bajod nem hiszem, hogy lesz tőle, ez az éjszakád sz@r lesz, de holnapra már jobban leszel.
A jövőben ezt úgy tudod elkerülni, ha lassan eszel és kisebb szüneteket tartasz közben, mert úgy megfelelő időben érzékeli a szervezeted a jóllakottságot és nem fogod túlenni magad.
Szódabikarbóna evés után nem jó ötlet, az emésztéshez kell a gyomorsav, amit a szódabikarbóna pont közömbösít, aztán jön a puffadás, rossz emésztés. Akkor vegyél be szódabikarbónát, ha üres gyomorral feljön a savad, bár ilyenkor is célszerűbb inkább enni valamit.
A túlevés nem jó dolog, de sok emberrel előfordul. Ha már megtörtént, igyál/egyél valami savanyút. Citromos vagy almaecetes víz, savanyúkáposzta leve, esetleg egy pici kóla is jó lehet. Bár a kóla igencsak egészségtelen műlötty, van, akinek beválik ilyenkor illetve hányinger esetén is.
Remélem, tanultál az esetből. Ha már a felénél érezted, hogy sok lesz, ott kellett volna abbahagyni. Másnap is ehetsz belőle, nem éri meg így elrontani a gyomrodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!