Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igaz, hogy amilyen ételt...

Igaz, hogy amilyen ételt nagyon megkívánunk, abban van valami, amire a szervezetnek akkor szüksége van?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 22:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ez nem feltétlenül igaz. sok olyan ember kívánja a cukrot például, akinek magasabb a cukra, és csak nyomja, nyomja felfelé a vércukorszintjét.
2010. jún. 30. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

aki cukrot kíván, az legtöbbször azért van, mert már előtte is egyszerű szénhidrátokat fogyasztott. ezért a vércukra hirtelen nagyon megnőtt, majd ugyanilyen hirtelen le is csökkent. ebből alakul ki a diabétesz. ezért kell összetett szénhidrátokat fogyasztani, mert azokat a test nem tudja rögtön felhasználni, előbb át kell alakítania cukorrá, hogy a sejtek felszívhassák. ezért nem emeli meg azonnal a vércukrot, csak lassan, fokozatosan és több ideig szinten tartja.

a kérdésre válaszolva: szerintem igaz. magamon is gyakran tapasztalom, hogy az olyan ételeket kívánom, amikből egy ideig valamiért hiányt szenvedtem.

2010. júl. 1. 12:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Szoptatós anyuka vagyok, a "kívánósságom" nem csitult, mióta megszültem, azt mondták, hogy azért, mert a szoptatás is sokmindent elvon a szervezetemből, vitaminok, ásványi anyagok, stb. Kíváncsi vagyok, hogy erre a kívánósságra akkor is oda kellene figyelni, ha nincs baba a háttérben? Akkor is jelez a szervezet, csak nem figyelünk rá annyira?
2010. júl. 1. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Úgy egy év óta mindig nagyon kívánom a mákot, a mákos dolgokat. Nem tudom, mi van benne, mi kellhet így nekem.
2010. júl. 1. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:
terhesség,szoptatás alatt mindent egyél,amit csak megkívánsz! majd utána fogyózz,ha akarsz,annak nem most van itt az ideje...nálunk a családban mondjuk senki nem hízott egyik alatt sem,mert mindenki csak a savanyúbb dolgokat kívánta (pl sóska- anyum is ezt kívánta,és igazából nem is szereti: vasra volt szüksége, vashiányos volt)...
2010. júl. 1. 15:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nem állt szándékomban fogyózni! :)
2010. júl. 16. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!