Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az étcsokoládé milyen hatással...

Az étcsokoládé milyen hatással van a szervezetre ( a nem túlzásba vitt mennyiség persze)?

Figyelt kérdés
2008. nov. 8. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Boldogsághormonokat kelt,és ha rossz kedved van,akkor egy kicsit jobb lesz tőle. Ez azért van,mert hasonló anyagok vannak benne,mint a heroinban azt hiszem (használatakor boldogságot érzel,persze sokkkal nagyobbat). Meg egészséges is.
2008. nov. 8. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Enyhe hasfogó.

De persze az igazi étcsoki - a 20%-os, amit annak árulnak, még nem igazán.

2008. nov. 8. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel koffein is van benne, éberebben tart - az eddigiekben leírtakon kívül.
2008. nov. 8. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Étcsokival az egészséges szívért


Ha rendszeresen fogyasztasz étcsokoládét, segíthetsz csökkenteni azokat a gyulladásos folyamatokat, melyek a szív- és érrendszeri betegségekkel hozhatók összefüggésbe.


Még egy egészen kismértékű gyulladás étcsokoládéval történő csökkentésének is jelentős megelőző szerepe van a szív-és érrendszeri betegségeket illetően - állítja Dr. Romina di Giuseppe, a Campobassoi Katolikus Egyetem orvosa.


A gyulladás jelenlétét a CRP szintjének mérésével vizsgálták, mely a szívkoszorúér megbetegedések jelzője. Dr. Giuseppe és társai abból a feltételezésből indultak ki, hogy mivel az étcsokoládé gazdag különböző antioxidánsokban, az azt rendszeresen fogyasztók CRP-szintje talán alacsonyabb.


Ennek alátámasztására 4849 egészséges, 35 évesnél idősebb embert vizsgáltak. Közülük 1374-en alkalomszerűen, 824-en rendszeresen fogyasztottak étcsokoládét, általában több mint napi 5 grammot.


Az átlagos CRP szint a csokoládét nem fogyasztók esetében magasabb volt, míg az étcsokoládét fogyasztóké. Ők egészségesebben táplálkoztak, mint azok, akik nem fogyasztottak csokoládét, illetve fiatalabbak és magasabb társadalmi helyzetűek, ám kevesebbet sportolók. Mindezeket a fontos tényezőket figyelembe véve az összefüggés az étcsokoládé-fogyasztás és az alacsony CRP-szint között egyértelmű.


Az étcsokoládé-fogyasztók körében tapasztalt alacsony CRP-szint csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, állapították meg a kutatók. Érdekes lehet azonban, hogy míg a háromnaponkénti 20 g-os étcsokoládé-fogyasztásnak pozitív hatása egyértelműen megfigyelhető volt, addig ennek az adagnak a túllépése nem jelentett nagyobb előnyt, sőt, az étcsokoládé addigi, CRP-szintre gyakorolt pozitív hatása szinte eltűnt.


- reuters.com -

2008. nov. 8. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
az étcsoki akkor nem is hizlal? ezt nem non tudtam kiolvasni a sorok között
2009. aug. 31. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!