Szerintetek Szentgyörgyi Albertnek volt veseköve?
Tudvalevő, hogy Szentgyörgyi igen nagy mennyiségben fogyasztott C vitamint. Állítólag napi 8000 mg-ot.
Én telente napi kb. 2-3000 mg-ot szedek, a 3 éves kislányom is ha náthás 500 mg-ot kap naponta (testsúly kg-ra vetítve ez kb. annyi, amennyit én is szedek).
A gyógyszerészek azzal riogatnak, hogy vesekövet kapunk, mert a vese nem tudja lebontani, de sztem ez nem igaz. A vesének nem kell a C vitamint lebontani, a felesleg kémiai átalakulás nélkül egy-az egyben ürül a szervezetből.
Ha Szentgyörgyi nem kapott vesekövet, akkor sztem minket sem fenyeget ez a veszély.
Az ismeretségi körömben sokan szednek magas dózis C vitamint, de még senkinek se volt kavicsos a vizelete. :)
Gondolom a gyogyszeresz tanulta es azert mondja, biztosan van benne valami.
Attol mert Szentgy. Albert nem kapott vesekovet mas meg kaphat. Minden ember mas es mindenkinek mas a szervezete illetve immunrendszere, artani nem art es a C vitamin valoban jo es jo is hogy szeditek rendszeresen de attol meg lehet vesekoved. De ettol ne felj, ne parazz ra
Én úgy tudom, Szentgyörgyi nem patikai aszkorbinsavat szedett, hanem paprikából kivont C-vitamint.
Én és a családom a téli betegségek ellen D-vitamint szedünk, C-vitamint csak gyümölcsökből és zöldségekből fogyasztunk. Nekünk bevált, a gyerekeim még egyszer sem voltak betegek ősz óta, én egyszer, de gyorsan meg is gyógyultam. Van itthon többféle C-vitaminos készítmény (amiket régebben megvettem), de nem érzem szükségét, hogy szedjük, akár okoz vesekövet, akár nem...
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem, nincs akkora kockázata a vesekőnek, mint amennyi haszna van a magas dózis C vitamin antioxidáns hatásának.
De ez arra is igaz hogy nem volt Hazai megemlékezés a 80as évforduló kapcsán 17"ben,de Semmi!
pedig a bölcsesség beszéde is azt mondja,"hogy a tudós nagyobb erejű mint az kinek csak a fizikai ereje nagy"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!