Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A sok édesség, nasi, cukor...

FerencDávid kérdése:

A sok édesség, nasi, cukor befolyásoló tényező lehet a gyakori betegségben?

Figyelt kérdés

Úgy értem, elgyengítheti az immunrendszert?

Hogy lehet a sok nassolásról leszokni, egyáltalán az segít a szervezetnek jól működni, ha kevés édességet, stb..., eszünk?

2018. dec. 22. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

Nagyon egészségtelen sok nasit édeséget enni főleg a mai világba telerakják mindenféle ízfokozóval , olyan kövér leszeltőle, és a fogad is kirohad cukor beteg is lehetsz ha állandóan eszel . Próbálj meg nem a kajára gondolni én is hasonló helyzetben voltam nem birtam abba hagyni a kajálást ,úgy csináltam hogy leszoktattam magam róla előszőr heti 1 utána, 2 hetente és így tovább a végén már nem is fogod kívánni . helyetesítheted mással valami gyümölcsel az is édes .

Szerintem nem gyengíti le az immunrendszert csak így kevesebb vitaminhoz férsz hozzás és azért gyengül le mert azt nem eszed .

2018. dec. 22. 11:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen ezt jól látod. Mivel ezekben rengeteg színezék, emulgálószer stb. Van nagyszámban rossz a szervezetnek. A rágóban pl van aszpartán ami rákkeltő. Ha logikusan végiggondoljuk ezek "szemetek" a szervezetnek, úgyhogy csak ritkán és mértékkel szabad enni őket. De ha sok edesseget eszel lehetsz cukorbeteg is:(. Biztos segít. Én azt gondolom, hogy vmirol leszokni fokozatosan lehet. Ez a egyiknaprol a másikra nem jó megoldás. De mindjárt itt 2019 fogadd meg és legyen nagy akaraterod.
2018. dec. 22. 11:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is a fokozatosság híve vagyok. Az biztos, hogy épp most nem érdemes elkezdeni még csak a csökkentést sem, mert karácsonykor úgysem fogod tudni megállni, hogy ne egyél sütit, csokit. A következő napokban is nehéz, mivel ezek a kaják "egymást etetik" - a cukor miatt ugyanis hirtelen megemelkedik a vércukorszint, később ugyanolyan hirtelen le is esik, ezért kívánjuk újra az édességet. Viszont sem a magas vércukorszint nem jó, sem az ingadozás - ami pl. hangulati zavarokat is okoz. Tehát a cél az lenne, hogy viszonylag egyenletes szinten maradjon a cukorszint. Ez pedig csak a kevés bevitellel biztosítható.

Szépen, fokozatosan építsd le az egyszerű cukrokat, pl. csokiból étcsokit egyél. Ha nem nagyon szereted, akkor először alacsony kakaótartalmút próbálj, azon belül is az ízesítetteket (gyümölcsösek, mentolos), az ilyen 50-55%-osak teljesen ehetők szerintem. Plusz vannak a paleós csokik, amiket sztíviával édesítenek, nekem nagyon bejöttek. Simán elég két-három kocka egyszerre, holott régebben tejcsokiból egy 100 grammos táblát megettem naponta. A cukros üdítőket is felejtsd el, ihatsz ásványvizet, valódi gyümölcsleveket, teát (cukor helyett mézzel, aminek alacsonyabb a cukortartalma, és vannak pozitív hatásai is).

Az egyszerű finomított cukornak egyébként gyulladásnövelő hatása van, és ilyen cukrokkal szoktak tele lenni a sütik, torták, kekszek, csokik, minden. Még az egészségesnek hazudott gyümölcsjoghurtok is. Szóval ezeket építsd le fokozatosan, pár hét múlva azt fogod észrevenni, hogy szinte teljesen kiiktattad az egészségtelen kajákat az életedből, nem lesznek hangulatingadozásaid, nem esik le hirtelen a cukorszinted stb.

2018. dec. 22. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
Egy kávéskanál kristálycukor 4g. Mindenre rá van írva mennyi van benne. Tedd mellé kanalazva, a látvány is sok lenne. Vagy pl egy tábla csoki helyett egyél kanálszámra cukrit hogy megcsömöljél tőle. Rengeteg film van youtube on, sugar a címszó, röviden méreg. Nagyságrendekkel jobban érzi magát aki kihagyja. Igazi nyers gyümölcsöt egyél. Az édesítők ugyanolyan rosszak, az bonyolultabb, hogy miért, de azt is hagyd ki.
2018. dec. 22. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Az édesítők igen sokfélék, nem lehet kijelenteni, hogy az mind egyformán rossz, mert nem, de támogatom azt a hozzáállást, hogy azokat se együk kilószámra...

Ha valaki édességre és nasira vágyik, attól még nem kell feldolgozott ételt vagy cukrot ennie, annyi egyszerű házi megoldás van. De csatlakozom, a tömény étcsoki sem olyan borzalmas első körben, sokunknak abból igen kevés is elég. Nekem ritka kivételeket kivéve nem jöhet szóba, magam készítem a napi csokimat cukor és más vackok nélkül, de 1-1 kocka másnak még jól jöhet, az egészen töményekben alig van cukor.

De akármit lehet nassolni, nekem annak tud számítani a kávé (ma már nem édesítem, ahhoz túl sokat iszom) és a nyers zöldség is, de voltaképpen bármi. Ha azt érted nassolás alatt, hogy eszegetsz, pedig nem vagy éhes és nincs energiahiányod kicsit sem, az nem jó, az inkább pótcselekvés, jobb lenne mással kényeztetni magadat, annyi lehetőség van étel nélkül is. Én konszenzusként sokszor iszom egy jó teát vagy ilyesmi, az a böjti időszakomba is belefér.

Ha vackokat eszel, az nyilván nem tesz jót a szervezetednek s az sem, ha ezek miatt nincs étvágyad a rendes ételekre s tápanyaghiányosan eszel. De az, hogy nasizol, még nem mond semmit erről. Van, aki eszik mindent bőven, a cukrot elhasználja s bár nem ideális, nem lesz tőle különösebb baja, energiának jó.

2018. dec. 22. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!