Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen tejet igyak? Házi...

Milyen tejet igyak? Házi (termelőit), boltit?

Figyelt kérdés

Kerülöm az UHT tejeket, inkább magasabb zsírtartalmút preferálom.

Olyat is hallottam hogy a tejben már nem megfelelő a vitamintartalom, sőt a kalcium sem olyan mennyiség van már benne?? Sőt, hogy több a tejekben manapság a káros anyag mint gondolnánk?

Ha tehetem házi tejet veszek(autóból) vagy 3,5% zsírtartalmút...Csak jobbak ezek mint az UHT ,1,5% tejek nem?

2018. dec. 21. 10:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha igazan tejet akarsz inni kb az összes bolti dobozost kilőheted. Jaja a bio feliratúakat is.

Akkor a termelőtől (háztól, ha viszi autóról) kell venned friss tehėntejet! Vannak boltok ahol lehet ezt is kapni, de ritka.

2018. dec. 21. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:
69%
Kerdezo termeszetesen mindenbol jobb es egeszsegesebb a hazi tej. Nekunk nem all modunkban de ha tehetnenk csak hazit vennenk. Epp a minap lattam egy videot hogy kinaban hogyan is keszul a "tej", valami olaj fele suru lotty volt az emberunknel es valami feher porral keverte jo sokaig amit egy nagy kontenerbol ontott a gep tejes dobozba es zacskokba. Sajnos mar minden mu. Persze ez csak ott volt de nem tudhatjuk a mi tejgyarainkban valobam milyen aranyokban es hogyan gyartjak a bolti tejet de az bizros hogy minnel olcsobb es szegenyesebb modon ahogy barmi mast is. Mindenkepp a hazit vedd
2018. dec. 21. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:
69%

Én magam már semmilyen tejet nem iszom, sokkal jobb tápanyagforrásaim vannak, de amíg ittam, házit ittam, sokkal finomabb, zsírosabb, jobb.

Az UHT íztől speciel falnak megyek, az eszembe se jutna, ahogy a 1,5%-os zsírtartalom sem, de nem mindenki ilyen, persze. A normális tehéntej jóval zsírosabb s ez jót is tesz az ízének, tartalmasságának.

2018. dec. 21. 14:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Értettem,köszönöm a válaszokat.Mostantól ha tehetem kerülöm a bolti dobozos tejeket, és próbálok termelőit inni :)
2018. dec. 22. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!