Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az a húgysav és hogyan...

Téékáá kérdése:

Mi az a húgysav és hogyan tudom csökkenteni a szintjét a szervezetben?

Figyelt kérdés
2018. dec. 14. 10:03
 1/5 dellfil ***** válasza:

[link]

"A húgysav túltermelődését gyakran veleszületett anyagcserezavar okozza. A túltermelődést az allopurinol csökkenti. Az allopurinol a hipoxantin szerkezeti analógja, gátolja a xantin oxidáz enzim működését. Az allopurinol megszünteti az urátköveket, csökkenti a köszvény tüneteit. Csökkenti a purinbázisok bioszintézisét is."

dellfil

2018. dec. 14. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Kevesebb állati eredetű ételt kell fogyasztani
2018. dec. 17. 04:38
 3/5 buddha2 válasza:
100%

Nem feltétlenül az állati eredetű dolgok károsak. Én köszvényes vagyok, van primer tapasztalatom. Amik a legdurvábban rohamot okoztak eddig:

- Pácolt, füstölt sonka (10dkg és 1 óra múlva feldagadt a lábam)

- Mák (ez nyilván nem állati eredetű) Három mákos bejgli és nem tudtam járni.

- Húsleves csirkéből

- Fanta, Traubisoda, cukros, szénsavas üdítők (Coca-Cola még rosszabb)

- A multiknál vásárolt összes szalámi, étel (tartósítószerek)

A többi tiltólistán van, de nem feltétlenül kerülendő, maximum ésszel kell enni:

- csirkemáj (csak nagyon nagy mennyiségnél gond)

- Hentestől vásárolt friss húskészítmények (alig van vele gond, csak a nagy mennyiség okoz problémát)

Ami a tiltólistán van az végtelen hosszú. Gyakorlatilag talán a teljes kiőrlésű péksütemények (töltelék nélkül) a paradicsom és a sovány tej nem okoz gondot.

Ami nekem bevált amikor több hónapig rohamom volt:

- Tejberizs és gyümölcsrizs kókusztejjel. Ezen 6 hétig éltem és kiürült az összes purin. A gyümölcsök is jók.

2018. dec. 20. 07:34
 4/5 buddha2 válasza:
100%
Ami lemaradt: Milurit nevű gyógyszer nagyon jó, de nem az orvosi adagolásban. Közel 100kg vagyok, nekem kellett a maximálisan 600mgr rohamok esetén naponta, folyamatosan. Most 300mg-os tablettákat kapok, gyakorlatilag elmúltak a fájdalmaim - igaz ez nagyon hullámzó betegség és egy influenza, vagy egyéb gyulladás is beindíthatja a folyamatot.
2018. dec. 20. 07:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat akkor lehet nekem nem köszvényem van hanem valami más de állandóan gyulladtak a csukloim, bár múltkor a kisujjamon a bütyök begyulladt és kb 2 hétig fájt es maradt rajta egy kis putyú 😞
2018. dec. 21. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!