Mi az a húgysav és hogyan tudom csökkenteni a szintjét a szervezetben?
"A húgysav túltermelődését gyakran veleszületett anyagcserezavar okozza. A túltermelődést az allopurinol csökkenti. Az allopurinol a hipoxantin szerkezeti analógja, gátolja a xantin oxidáz enzim működését. Az allopurinol megszünteti az urátköveket, csökkenti a köszvény tüneteit. Csökkenti a purinbázisok bioszintézisét is."
dellfil
Nem feltétlenül az állati eredetű dolgok károsak. Én köszvényes vagyok, van primer tapasztalatom. Amik a legdurvábban rohamot okoztak eddig:
- Pácolt, füstölt sonka (10dkg és 1 óra múlva feldagadt a lábam)
- Mák (ez nyilván nem állati eredetű) Három mákos bejgli és nem tudtam járni.
- Húsleves csirkéből
- Fanta, Traubisoda, cukros, szénsavas üdítők (Coca-Cola még rosszabb)
- A multiknál vásárolt összes szalámi, étel (tartósítószerek)
A többi tiltólistán van, de nem feltétlenül kerülendő, maximum ésszel kell enni:
- csirkemáj (csak nagyon nagy mennyiségnél gond)
- Hentestől vásárolt friss húskészítmények (alig van vele gond, csak a nagy mennyiség okoz problémát)
Ami a tiltólistán van az végtelen hosszú. Gyakorlatilag talán a teljes kiőrlésű péksütemények (töltelék nélkül) a paradicsom és a sovány tej nem okoz gondot.
Ami nekem bevált amikor több hónapig rohamom volt:
- Tejberizs és gyümölcsrizs kókusztejjel. Ezen 6 hétig éltem és kiürült az összes purin. A gyümölcsök is jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!