Laktózérzékenység miatt rettenetes gyomorfájás. Mit tegyek?
Fogalmazásgátlót is bevetted ijedtedben? “négyet fel is faltam mire elfelejtettem, hogy nekem nem is szabadna.”
Na mindegy, még mielőtt nagyobb drámát csinálsz: most puffadni fogsz, aztán fingani, majd esetleg a vécén is dolgod lesz. Közvetlenül ezután nyomtalanul elmúlik a pocikafájcsi. Gyógyszertárba amúgy te is elugorhatsz, bár mire visszaérnél, addigra pont el fog szállni (szó szerint) a probléma.
Van, aki kis mennyiségre is érzékeny. Én nem bírom a laktózt, tejfehérjére enyhén vagyok érzékeny. Már kitapasztaltam, hogy a kávéba tett egyetlen kiskanál tejportól is minden bajom van. A bonbonban is lehet nem kevés tejpor, ami koncentráltan tartalmaz laktózt és tejfehérjét is.
Amit ilyenkor tenni tudsz, az tényleg az, hogy kivárod, amíg jobban leszel. Máskor figyelj oda jobban, és ne egyél "félre". A szüleiddel pedig beszélj, mondd el nekik, hogy érzed most magad. Legalább ilyen esetekre tartsatok otthon laktázenzim tablettát (bár úgy tudom, étkezés előtt kellene bevenni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!