Érdemes lenne elmennem diabetológiára?
Az utóbbi 8 hónapban 50 kg-ot fogytam segítség nélkül. Sokat éheztettem magam, az utolsó másfél hónapban h gyorsítsam a folyamatot még inkább túlzásba vittem az éhezést. Tudom h ez így nem igazán volt szerencsés.
Arra gondoltam h kikérem szakember tanácsát, mit kéne ennem h még pár kilót tudjak fogyni és h ezt a súly tudjam is tartani normális étkezés mellett.
Mármint az a kérdés, hogy cukorbeteg lettel-e?
Hogy csináltad amúgy a fogyást?
Szamoltal is közben, vagy csak saccra ettél?
Havi 6kg az brutális amúgy. Nekem para az ilyen mértékű fogyás, mert ott van az, hogy nem lesz fenntartható az étrend és rohadt gyorsan visszakajalod.
A belassult anyagcsered miatt nem ehetsz majd annyit, mint egy olyan ember a te súlyodban, aki mindig is ilyen volt.
Ha csak nem érzed szarul magad/nem látod a cukorbetegség tüneteit, én azt hagynám, és max dietetikushoz mennék.
Lassan lerkódó szémhidrátot ettem, meg teljes kiörlésű dolgokat. Megnéztem mindennek a szénhidrát tartalmát, több gyümölcsöt és jóval kevesebb édességet ettem. Sokat mozogtam, melóm is olyan h fizikai szóval az is segített.
Jól érzem magam a fogyás miatt viszont a az éhezés miatt meg szar a közérzetem.
Annyit szeretnék h adjanak tanácsot, mit kéne ennem h ne hízzak vissza. Szóval éhezés nélküli fogyás.
A súlytartáshoz alapvetően az a képlet, hogy kb 33 kal/kg a napi szükséglet. Ugye te sokat fogytál, az anyagcseréd valószínűleg lassult valamennyit, ezért ennél kevesebb elég a szinten tartáshoz.
Amúgy a fogyás alatt milyen időközönként ettél?
Mert szerintem a sokszor kevés étkezés eléggé szenvedős. Ismered az intermittent fasting-t?
A napi kalóriáidat egy fix intervallumban eszed meg, ami max 8 órás periódus.
Többször volt olyan nap h nem ettem egyáltalán, amúgy mindig reggelizek müzlit vagy zabkását. Aztán olt h csak ennyi volt egy nap. Volt olyan h délután ettem egy-két szendvicset. Este hat után egyáltalán semmit.
A gyomrom jól leszűkült, kevéssel is jóllakok, és hamar. A nehéz kajákat nem is bírja. Nem sokat tudok enni már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!