Az egyik ismerősöm vendégségben megmérte a cukrom (mert ő is mérte az övét) és 5.3 volt az enyém. Szerinte ez nem jó, mert ennyi zabálás után minimum 6nak kellene lenni nekem. Igaza van?
Egyszer otthon is megmértem 2 óra éhezes után, és 4,6 volt.
Tudom, hogy a cukorterheléses vizsgálat lenne a mérvadó, de ha esetleg szükséges, akkor elmegyek rá
Azzal magyarázta, hogy “ennyi kaja után magasnak kéne lennie kicsit, de nekem nem termelődik elég inzulin és ezért nem jut be a sejtjeimbe a cukor”
Hát, akkor magas lenne, nem?
Pont baromságot mondott, mert a vércukor mérő a vérben lévő cukrot mutatja ki, ha az inzulin nem termelődik, akkor pont magas érték lett volna. Ez inkább azt mutatja, hogy nagyon is jól működik nálad minden.
Amit meg szerintem ő akart ezzel felvetni, azt nem lehet így mérni, csak terheléssel.
Semmi baja a cukrodnak! Tökéletes!
Terheléses vizsgálat sem szükséges. Ha nagy kajálás után is visszaáll normális értékre, akkor minden oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!