Ajánlanátok valamilyen diétát és edzést?
Szia! Én azt tudnám neked javasolni, hogy étkezések előtt és közben igyál sok vizet (a citromos víz csodákat tud művelni) és nem fogsz olyan sokat enni, és azon kívül ne is edd magad tele hiszen akkor kitágul a gyomrod! Étkezésed nagy részét zöldségek tegyék ki. Reggelire egyél a legtöbbet, ebédre kevesebbet, vacsorára meg csak egy nagyon aprócska mennyiséget. Szeretnék a jelenlegi táplálkozásodról többet megtudni és szívesen segítek tippeket adni!
a sportolással kapcsolatosan meg: Én a futást meg az AEROBIC-ot nagyon tudnám ajánlani a te helyzetedre!!! Remélem tudtam segíteni és ha bővebb információkat tudnál mondani az étkezésedről még nagyon szívesen segítenék :)
Köszi az eddigi tanácsodat! Eddig nagyjából így étkeztem:
Hétköznap: Reggeli - egy tál zabkása és valamilyen gyümölcs vagy 1 pohár joghurt szintén gyümölcscsel
Ebéd - valami ételnek nevezett szörnyűség (a gimis menza varázsa amit rendszerint csak turkálok)
Vacsora - na igen, itt rontom el mindig :/ Igazából ami van otthon felzabálom, mert a sulis ebédet ugye csak turkálom... és így borul minden :$
Hétvége: Reggeli - 2-3 tojás zsömlével és zöldségekkel
Ebéd - Hús és köret (sajnos még mindig eszek néha gyorskaját mert pár háztömbnyire van egy pláza, de még ha én főzök akkor is sajnos sokszor eszek burgonyát köretnek)
Vacsi - szintén egy ebédnyi mennyiség csak szendvicsekkel mérve
Mint már írtam 16/L vagyok, 163 cm és 60,2 kg. Mivel alacsony vagyok még inkább daginak nézek ki :$ Ezért szeretnék fogyni. A gimiben heti négyszer van tesi, szerdán 2 (45 perces) tanóra. Azonkívül még néha elmegyek pár barátommal valahova (pl. pláza vagy egyik barátnőmmel megsétáltatni a kutyáját) Tudom nem túl sok. Még az étkezéshez visszatérve: sajnos még mindig iszom a cukros üdítőket (pl. Mountain Dew vagy CocaCola) és sokszor eszek vacsi után pár kocka ét- vagy fehércsokit amit nem kéne. Próbálok leszokni róla így már egyre kevesebbet iszom/eszem ezeket de havi 4-5 még mindig fogyasztom. Még ha kell valami akkor nyugodtan írj és még egyszer köszi ^^
Szia az előző vagyok! Köszönöm a részletes leírást!
Én azt javaslom hogy csökkentsd a tejtermék fogyasztást. Nem kell leszokni róla de reggelire ez nagyon megterheli a szervezeted. Próbáld ki növényi tejeket hogy melyik ízlik legjobban. Majd írok le neked pár totál egészséges, egyszerű és finom reggeli ötletet.
Sajnos az ebéden nem tudsz sok mindent változtatni :( viszont ha hazamész akkor inkább hüvelyeseket fogyassz és az tökéletesen kiegészíti azt a nem túl finom menza kosztot. Sok benne a fehérje, ami a te helyzetedben tökéletes.
Vacsira legyen otthon mindig egészséges kaja. Mint mondtad nem messze, van tőletek bolt. Vegyél barna kenyeret, gombát, humuszt, sok-sok gyümölcsöt és zöldséget.
Folyadékbevitel: üdítőket lépésről lépésre hagyd el. Ha valami édes innivalót kívánsz igyál 100%-os multivitamint /gyümölcslevet vagy amint mondtam citromos vizet (esetleg lehet limonádé is mézzel készítve)
A hétvégi reggelid az jó csak a zsömle legyen teljes kiőrlésű és inkább csak 2 tojást használj föl. (lehetőleg vedd farmokról vagy állatkímélő helyekről mert el sem tudod képzelni miket művelnek szegény csirkékkel/ tyúkokkal)
Ebédre a hús legyen csirke vagy hal mert a többi egyáltalán nem jó ha fogyni akarsz. köretekhez legyél kicsit kreatív. Készíts bulgurt például. Az egy szuper kaja.
Vacsorára ne egyél megint kenyeret étkezz változatosan csinálj gyümölcs turmixokat, Csíráztass!!! Rengeteg a csírákban a vitamin. Edzeni meg iratkozz be aerobik-ra, ugrálókötélre, minitrambulinra, valami "pattogós" sportra. kezdetben fontos, hogy úgymond rá legyél kényszerítve a sportra mert ha nem könnyen elmarad a sportolás. Remélem tudtam segíteni. Majd mennek a reggeli ötletek!! :)
Köszi ezt a rengeteg tippet! Most indulok vásárolni, hogy vegyek egészségesebb dolgokat (amiket ajánlottál) A plázában van kondi különböző edzésekkel, majd útközben érdeklődök az aerobik és egyebek iránt. Mégegyszer köszi. Majd kb. egy héttel később jelentkezem, hogy bevált-e. (Tudom, rendszeres edzéssel és az étrend betartásával is körülbelül 0,5 kg várható)
U.i.: nasinak egy kis marék mag megfelelő? (pl. 40 g szotyi) Harmadszorra is köszi 😁
Tökéletesek a magvak nassoláshoz!! lehet több is mint 40g :)
mondok pár receptet hogy elviselhetőbb legyen a "diéta"
-Mogyoróvajas smoothie reggelire (1 adag):
2 banán, fél bögre növényi tej, 1 púpozott evőkanál mogyoróvaj--- turmixold össze
-Szuper tápláló zabkása reggelire (1 heti adag):
2,5 bögre zabpehely, 2 BIO narancs héja, 3 púpozott evőkanál eredeti kakaópor,egy nagyobb marék datolya, egy kevés vanília---turmixold össze--- reggel mérj ki egy 1/3-ad bogrényit és főzd meg növényi tejjel! (vagy tedd be a mikróba)
HA NINCS BIO NARANCSOD AKKOR REGGEL FACSARD HOZZÁ EGY SIMA NARANCS LEVÉT!
-Csicseriborsó chips:
egy tepsibe tegyél sütőpapírt és és szórj rá tetsző mennyiségű csicseriborsót (lehetőleg törölgesd át egy konyhai törlővel előtte), majd kend be a tetejét extra szűz olivaolajjal, azt szórd meg grill zöldség fűszerkeverékkel, masszírozd át ezzel a csicseriborsót és tedd be a sütőbe 30/40 percre
Ezeket a recepteket nagyon gyakran alkalmazom, nagyon finomak és egyszerűek! :D nyugodtan fordulj hozzám kérdésekkel!!
Egyébként ez egy kellemes diéta, nem olyan drasztikus a változás, de könnyebb betartani és hosszú távon sokkal több haszna lesz.
Figyelmedbe ajánlanék egy internetes oldalt a cronometert ez egy fantasztikus oldal amivel tökéletesíteni tudod az étrendedet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!