Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Reflux gyógyszer hasfájást...

Reflux gyógyszer hasfájást okoz, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy endokrinológusnál voltam, akihez a pajzsmirigyem miatt mentem el, de mivel egy perc alatt megállapította, hogy semmi baja, ezért szétnézett másfele is, és megállapított egy refluxot és egy nyelőcsőfekélyt.

Felírt egy Apo-Famotidin 20 mg és egy Cerucal 10 mg gyógyszert, mindegyikből este kell bevennem egyet.

Mivel a Cerucal hányinger-csillapító, ezért úgy gondoltam felesleges bevennem, mert pont nem volt hányingerem és gondoltam majd jó lesz akkorra, mikor rosszul leszek (ami gyakori).

A másikból vettem be és igazából a savas problémákat megoldotta, de helyette azóta is fáj a hasam. Nem is fáj, csak borzasztóan kellemetlen. És kisebb hányingerem is volt tőle.

Kérdésem az lenne, hogy idővel hozzászokik majd a szervezetem a gyógyszerhez és nem lesz hasfájás vagy ez marad?

Illetve nekem van májproblémám (Gilbert-kór), amit az orvos is tudott, előfordulhat, hogy emiatt fáj a hasam a gyógyszertől? Plusz, mint minden gyógyszer bevétele után, most is kicsit kellemetlen érzést éreztem a májamban, ami aggaszt.

18 vagyok.

2018. aug. 24. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

"Mivel a Cerucal hányinger-csillapító, ezért úgy gondoltam felesleges bevennem, mert pont nem volt hányingerem és gondoltam majd jó lesz akkorra, mikor rosszul leszek (ami gyakori)."

Ez volt a baj, hogy nem vetted be a Cerucal-t.

Mert az Apo-Famotidon mellé kell a Cerucal.

"Plusz, mint minden gyógyszer bevétele után, most is kicsit kellemetlen érzést éreztem a májamban, ami aggaszt."

Minden gyógyszert a máj emészt meg, és akkor ezek a fent megnevezett gyógyszerek megdolgoztatják a májad.

2018. aug. 24. 10:07
 2/2 anonim ***** válasza:
84%
A Girlbert kór egyik tünete a hasfájás. A Famotidin adalékként tejcukrot tartalmaz, ha tejcukor érzékeny vagy, akkor ez is fokozhatja a hasfájást (fokozott gázképződés a belekben).
2018. aug. 24. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!