Reflux gyógyszer hasfájást okoz, mit tegyek?
Egy endokrinológusnál voltam, akihez a pajzsmirigyem miatt mentem el, de mivel egy perc alatt megállapította, hogy semmi baja, ezért szétnézett másfele is, és megállapított egy refluxot és egy nyelőcsőfekélyt.
Felírt egy Apo-Famotidin 20 mg és egy Cerucal 10 mg gyógyszert, mindegyikből este kell bevennem egyet.
Mivel a Cerucal hányinger-csillapító, ezért úgy gondoltam felesleges bevennem, mert pont nem volt hányingerem és gondoltam majd jó lesz akkorra, mikor rosszul leszek (ami gyakori).
A másikból vettem be és igazából a savas problémákat megoldotta, de helyette azóta is fáj a hasam. Nem is fáj, csak borzasztóan kellemetlen. És kisebb hányingerem is volt tőle.
Kérdésem az lenne, hogy idővel hozzászokik majd a szervezetem a gyógyszerhez és nem lesz hasfájás vagy ez marad?
Illetve nekem van májproblémám (Gilbert-kór), amit az orvos is tudott, előfordulhat, hogy emiatt fáj a hasam a gyógyszertől? Plusz, mint minden gyógyszer bevétele után, most is kicsit kellemetlen érzést éreztem a májamban, ami aggaszt.
18 vagyok.
"Mivel a Cerucal hányinger-csillapító, ezért úgy gondoltam felesleges bevennem, mert pont nem volt hányingerem és gondoltam majd jó lesz akkorra, mikor rosszul leszek (ami gyakori)."
Ez volt a baj, hogy nem vetted be a Cerucal-t.
Mert az Apo-Famotidon mellé kell a Cerucal.
"Plusz, mint minden gyógyszer bevétele után, most is kicsit kellemetlen érzést éreztem a májamban, ami aggaszt."
Minden gyógyszert a máj emészt meg, és akkor ezek a fent megnevezett gyógyszerek megdolgoztatják a májad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!