Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi hányszor esztek és...

Napi hányszor esztek és miket? Mozogtok mellé? Ha igen mennyit? Meg vagytok elégedve az étrenddel?

Figyelt kérdés

Szeretném fejben összeállítani, hogy egy átlagember étrendje hogy néz ki. Nem fogom lemásolni és száz százalékban követni, csak látni, nagyjából mit szoktak enni a többiek.

Én napi hétszer kell hogy egyek (roborálás), ami soknak tűnik még így hónapok múltánis és nem tudom, utána hogy lesz; csak egy kicsit látni, hogy mi az ideális.

Előre is köszönöm! :)

2018. aug. 13. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazából pár hónapja dolgozok. És elég rossz volt az étrendem.

Reggeli:valamilyen péksüti.

Ebéd: péksüti.

Vacsi:főtt étel. Ha még éhes voltam ettem. Na ezt az utobbi napokban megváltoztattam.

Reggeli:zab, vagy tojás vagy valami müzli szelet. Ebéd:főtt étel amit otthonról hozok, itt is figyelek hogy minél egészségesebb legyen.

Vacsi:valami könnyű, itt is egészségesebb kajára kell hogy gondolj.

3-4x eszek mostanában.

2018. aug. 13. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel gondolom anorexia miatt gyógyulsz, ezért a saját érdekedből is szeretném mondani, hogy ne érdekeljen ki mit és mennyit eszik. Nekem sem volt egyszerű... iszonyatos megpróbáltatás, de hidd el ki kell kapcsolnod az agyad , hogy meg tudj gyógyulni!
2018. aug. 13. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Anorexia miatt gyógyulok, csak olyan régóta tart már, hogy nem emlékszem, mi is a helyes étrend. :O A napi 7 étkezés (dietetikus által előírt) meg rengeteg és tudom, hogy ennyit egy súlytartó ember nem eszi, szóval kíváncsi vagyiok a jövőben, amikor meg lesz az ideális testsúly, mit fogok követni.
2018. aug. 13. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok átlagember ebből a szempontból. Rendes napjaimon kétszer eszem (ebből az első jóval nagyobb étkezés, mint a második), igazán penge napokon egyszer.

De én ritkán tudok 1200 kcal alatt enni egy étkezésre. A sok picivel sincs gond, ha valakinek az fekszik. Te pedig speciális eset vagy, kímélni kell a szervezetedet, de az egészséges szintre azért felhozni. Jó ötletnek tűnik a sok kis evés, nyilván nem vagy szokva rendes mennyiséghez, nemhogy nagyhoz. Persze valószínűleg később sem fogsz nagyokat enni, az emberek nagyobb része nem olyan.

Az átlagember valószínűleg napi 3-szor eszik, rendesen, plusz esetleg nasik közte. Sokféle ételcsoportot, változatosan, kivéve, ha pocsékul étkező emberről van szó, ilyen sajna sok van.

Az én étrendem többé-kevésbé speciális, de az étrendemen belül változatosan eszem, ezt is, azt is. Nyilván a fehérje és némi zsír kötelező, zöldséget mindig bőségesen eszem, gyümölcsöt szezonban többet, máskor kevesebbet, a szénhidrátbombák (főleg gabonák) pedig változóak, de a tápanyagbevitelem mindig elég jó. A családom zsírosan eszik s ezzel elégedettek is vagyunk (nekem az egészségemhez kell is), zsíros fehérjeforrásokat használunk (tojás, sajt, földimogyoró), a hozzáadott zsír azért kevesebb.

Hozzáadott cukrot nem eszünk s a feldolgozott ételeket is kerüljük.

Napi 1-2-3 órát mozgok (kb. 500-1500 kcal, 1500 ritkán van, heti egyszer), mivel fogyni akarok és nincs az az isten, hogy én tartósan napi 1500 kcal alatt egyek, az brutál kevés. Plusz az egészség, izomzat, közérzet, energiaszint miatt is muszáj mozogni, friss levegő is kell... Úgyhogy mindenkinek ajánlom a mozgást, aki képes rá, csak nem szabad elmaradni a kalóriákkal... Aki nagyon nehezen eszik eleget, az inkább ne eddzen sokat, amíg ezen nem változtat.

Kezdek igen elégedett lenni az életmódommal, nagyon egészségtudatos vagyok s mindenféle céljaim is vannak (szálkásítás, majd tömegelés, jobb állóképesség, ésatöbbi). Mások vagyunk, de alapvetően ez a hozzáállás lenne jó mindenkinek, egészségesebb életmód, jobb test...

2018. aug. 13. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Ma reggelire 2 szelet kacsazsíros kenyeret ettem és gabona kávét ittam mellék kis tejszínnel.

Tízórai és uzsonna gyümölcs.

Ebédre zöldségleves volt cérnametélttel, borsófözelék és fasírozott 1 szelet kenyérrel.

Vacsi általában szendvics, paradicsom, retek, mézes tea, de ha van maradék ebéd, akkor azt eszem és nyáron fagyi, télen valamilyen süti.

2018. aug. 13. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Én anorexiabol gyógyult vagyok 10 éve. Egészségesen eszem.

Reggelire általában szendvics, vagy zabkasa, vagy rántotta.

Tízórai: gyümölcs

Ebéd: főtt étel, mindig más

Uzsonna: néha van, néha nincs, de cukormentes kekszet vagy csokit szoktam

Vacsora: szendvics vagy főtt étel attól függően, hogy főztem-e

Sok-sok zöldséget fogyasztok.

Persze azért gyakran előfordul pizza, hamburger, csoki, fagyi stb.. De azerr legtöbbször Odafigyelek.

Sportolok is.

2018. aug. 13. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!