Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Glutentol van ez?

Glutentol van ez?

Figyelt kérdés
Szoval eszrevettem most igy 21 evesen magamon, hogy elkezdtem a glutenre es a tejre furcsan reagalni..a tejet elhagytam abba szinte biztos vagyok h laktozallergiam lett estere kivancsisagbol ettem abonettet amibe buzaliszt van. 2 ora mulva mentem a wcre gorcsolt es ment a hasam, aztan amitol most nagyon mdgjedtem hogy vereztem is, volt egyket vercsepp. A mensimnek 1het mulva kell megjonnie nem tudom h ez most az e vagy a liszttol van ez az egesz. Kedden tervezek orvoshoz menni, hogy kapjak vizsgalatra beutalot. Szerintetek ez a vercsepp mitol lehet? Kivalthatja. agluten vagy a mensim lesz az?😅 meg nem jott soha 1 hettel hamarabb
2018. júl. 29. 23:42
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja elkezdtem eleg konolyan edzeni es eletmodot valtani lehet csak a menszesz lesz a hunyo?
2018. júl. 29. 23:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Gluténtől nem vérzel.

Egyébként egy sima vérvétellel kimutatható a gluténérzékenység és a tejfehérje-érzékenység is. Azt nem tudom, hogy a házi orvos tud-e beutalót adni a laborba. Ha igen, jó. Ha nem, akkor a gasztroenterológiára kérj egy beutalót, és ott már biztosan tudnak adni laborra. A tejcukor-érzékenységet pedig szöveti mintavétellel is ki tudják mutatni, ami teljesen fájdalmatlan, csak megtörölgetik egy kicsit a száj belső felét egy fülpiszkálószerűséggel. Ennek annyi a hátránya, hogy fizetni kell érte párezer forintot (nekem 5 ezer volt), és ez az eredmény (ha pozitív) nem biztos, hogy elég az orvosi igazolás kiadásához (az adókedvezmény igénybe vételéhez). Én most intézem épp, majd a héten kiderül. Ha nem elég, akkor el lehet menni kilégzéses tesztre, ha igénybe akarja valaki venni a havi 7 ezer forint körüli adókedvezményt.

2018. júl. 30. 08:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!