Glutentol van ez?
Gluténtől nem vérzel.
Egyébként egy sima vérvétellel kimutatható a gluténérzékenység és a tejfehérje-érzékenység is. Azt nem tudom, hogy a házi orvos tud-e beutalót adni a laborba. Ha igen, jó. Ha nem, akkor a gasztroenterológiára kérj egy beutalót, és ott már biztosan tudnak adni laborra. A tejcukor-érzékenységet pedig szöveti mintavétellel is ki tudják mutatni, ami teljesen fájdalmatlan, csak megtörölgetik egy kicsit a száj belső felét egy fülpiszkálószerűséggel. Ennek annyi a hátránya, hogy fizetni kell érte párezer forintot (nekem 5 ezer volt), és ez az eredmény (ha pozitív) nem biztos, hogy elég az orvosi igazolás kiadásához (az adókedvezmény igénybe vételéhez). Én most intézem épp, majd a héten kiderül. Ha nem elég, akkor el lehet menni kilégzéses tesztre, ha igénybe akarja valaki venni a havi 7 ezer forint körüli adókedvezményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!