Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen növényi tejet válasszak?

Milyen növényi tejet válasszak?

Figyelt kérdés
A tejet nem bírom, ezért szeretnék növényi tejet használni. Viszont nem tudom melyik lenne jobb.

2018. júl. 24. 10:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Én vaníliás rizstejet szoktam, a mandulatej nekem túl ízetlen :(
2018. júl. 24. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát, ha nem diétázol, akkor bármelyik jó.

Az Alpro márka a legnépszerűbb, és jó is, én ezt iszom vagy a Joya márkát, ami amúgy általában egy százassal olcsóbb.

Én diétázom, ezért én édesítetlen mandulaitalt iszom, ami magában nem finom, de az ételeimben (zabkása) nem érezni az ízét úgysem. Zabitalon kívül mondjuk bármelyiket fogyasztom, de a zabitalban van a legtöbb szénhidrát.

Ízre szerintem a kókusztej a legfinomabb, vagy a vaníliás mandulatej. Ezt a kettőt ajánlanám elsőre.

A mandulatej ízlésfüggő, én magában nem szeretem. A soya italt még nem próbáltam, de sokak szerit rossz ízű.

2018. júl. 24. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Rizstejet és kókusztejet szoktam venni. Az utóbbit jobban szeretem, mert jobb az íze nekem, és kevesebb a kalóriatartalma is (19 kcal 1 dl).

Főzéshez is lehet őket használni, a rizstejet sóshoz és édeshez is, a kókusztejet inkább csak édes ételekhez.

2018. júl. 24. 10:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbálj ki több félét. Mindenkinek más ízlik.

Nekem a mandulatej nagyon finom, viszont nem tartom túl egészségesnek a kb. 2% mandulatartalommal. Csak ízesített víz, meg gondolom, tele van nyomva valamivel, hogy tejnek nézzen ki.

A rizstejnek jobb az összetétele. De az nekem nem olyan finom.

Laktózmentes tejet sem ihatsz? Mert az szerintem tök jó.

2018. júl. 24. 10:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2018. júl. 24. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!