Zabkásába chia magot hogy érdemes beletenni?
Ha belerakom a tejbe a zabphelyhet és rögtön mellé a chia magot, majd utána melegítem meg őket, együtt, az pl. jó megoldás?
Vagy előbb melegítsem és majd utána rakjak bele chia magot? Azt olvastam jó ha hagyok neki egy 10 percet amíg magába szívja a folyadékot. Ti hogy szoktátok?
Egy jó tanács, mert nagyon sokan rosszul használják a chia magot! A mag csak akkor fejti ki az áldásos hatásait, ha meg van törve! Ezért szét kell rágni, vagy meg kell őrölni!
Én a zabkásába úgy alkalmazom, hogy felforralt vízbe annyi zabpelyhet teszek, hogy bőven híg maradjon még az állaga, majd 1 evőkanál ŐRÖLT chia magot teszek bele. De csak akkor, amikor a híg zabkásám hőfoka 50 fok alá esett. A nem szétrágott ill megtört (őrölt) magok hasznosulatlanul távoznak az értékes benne lévő anyagaikkal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!