Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi értelme erőltetni a levest?

Mi értelme erőltetni a levest?

Figyelt kérdés

Anyám állandóan a rohadt leveseivel zaklat, hogy márpedig mindig enni kell. Főtt kaja, muszáj enni, mert kötelező, bla, bla...

Mi a francnak?

Az összes vitamin szétmegy benne azon a hőmérsékleten, a tápértéke és tápanyagösszetétele sz@r, gyakorlatilag egy áztatmányt iszok kanállal.

Finom. De nem nekem. Agyamra mennek ezzel a leves témával, miért nem elég rendes, tápanyagdús húsokat és zöldségeket enni?

Ez a leves téma szerintem egy berögzött ökörség.

Ha valaki szereti, egye. A folyadékbevitelen kívül nem hat másra.

2018. jún. 10. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
És itt hisztizned mi értelme van? Úgy sajnállak hogy etetni akarnak..... De sok bajod van.
2018. jún. 10. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Hadd, kérdezzelek meg kérdező, normálisan működik az emésztésed, úgy értem hogy napi szinten oké?

Azért kérdem mert én is így állok hozzá, és én kb csak 3 naponta nagyvécézek akkor is betont. Szerintem többet iszok a nagy átlagnál, mégis valahogy nem oké a belem.

Lehet hogy a leves kihagyása miatt.

Kérdező neked nincs ezzel problémád?

2018. jún. 10. 13:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A leves hidratálttá tesz, és serkenti a bélműködést, ezen kívül számos jó hatása van a gyomorra is, és kevesebbet eszel a főételből.
2018. jún. 10. 13:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz, akkor nem eszel levest. De ne csodálkozz azon, hogy rosszabb lesz az emésztésed, székrekedésed lesz stb.
2018. jún. 10. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Igazad van, telhjesebn felesleges számodra a leves. Nem tudom, az emberiség mennyi része nem szokott levest enni, de gondolom, a döntő többsége. Mi magyarok levesesek vagyunk és sokan nehezen szakadnak el a hagyományoktól, főleg, ha neki kell a leves. Mert pl. nekem igen. Nem mindennap, de minden héten és néha többször is.

A hidratálásomhoz speciel semmi köze, ahogy az emésztésemhez sem, mert az köszöni, remekül megvan leves nélkül is, a fogyásomat sem segíti elő, viszont jólesik és igenis van benne egy csomó tápanyag, ha teszek bele s az nem a nagyon kevés hőre bomló közé tartozik. A mai fehérjebevitelem jelentős részét pl. a levesem fogja adni :) Máskor az édességem, de az ma nem lesz, normál fehérjedús főételt pedig most nem kívánok.

Fura, hogy itt is mennyire túlértékelik a levest. Elhiszem, hogy olykor valakinek segít, de nyilván egészségesen lehet élni leves nélkül...

A gyomortöltő funkciója pedig komoly hátrány is lehet. Nekem most elég szerencsétlen, hogy igénylem a levest, mivel ez veszélyeztetheti a fogyásomat. Megtelek levessel, s mire kiürül, kiéhezve felfalok egy csomó ételt... Azért remélem, nem ez lesz, most már sosem vagyok igazán éhes. De régen pokoli volt feszülő hassal éhezni (igaz, az a legdurvább esetben nem leves volt, hanem paradicsomos káposzta, de a lényeg ugyanaz: kalóriaszegény, főleg vizet tartalmazó étel, ami nem laktat. engem nem).

2018. jún. 10. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem osztom nézeteidet a leves hasznosságával kapcsolatban. A húslevesben és főleg a csontlevesben olyan anyagok vannak, amik jó hatással vannak az emésztésre, sőt egyes betegségek esetén gyógyító hatásuk van. Emellett vannak a levében vitaminok (nem mind hőérzékeny), ásványi anyagok, nyomelemek.

Lehet, hogy vannak olyan népek, akik nem esznek levest, de valószínűleg van valami hasonló ételük (pl. húsos raguk, esetleg csontléből vagy húsléből/szaftból készült mártások).

Ettől függetlenül nem muszáj enni levest, ha ennyire utálod. Végül is nem vagy már kisgyerek, beszéld meg anyukáddal, vagy ne egyél nála.

2018. jún. 11. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:
"Az összes vitamin szétmegy benne azon a hőmérsékleten, a tápértéke és tápanyagösszetétele sz@r, gyakorlatilag egy áztatmányt iszok kanállal." Ez úgy hülyeség ahogy van.
2018. jún. 11. 15:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor fejtsd ki az ellenkezőjét.
2018. jún. 11. 16:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Oké, kezdjük a legalapvetőbbel: NEM minden vitamin hőérzékeny. Az ásványi anyagok, fehérjék szintén megmaradnak a levesben: a könnyű,emészthetőség, a folyadékpótlás miatt jók az élettani hatásai: főleg úgy hogy a zsírban oldódó vitaminok a levesnél VALÓBAN fel tudnak szívódni, amiatt hogy a levesekben legalább egy minimális zsiradék van. Jót tesz az emésztésnek, Ráadásul jótékonyan hat a kalóriabevitelre, csökkenti azt a telítő hatása miatt - a házipatika cikke szerint a levesfogyasztás csökkenti az elhízás, és igy a diabétesz esélyét. Az emberek azt HISZIK hogy elég folyadékot visznek be, de ez a legtöbbször nem igaz. A kevés folyadékbevitel pedig növeli a későbbi vesebetegségek, és ízületi betegségek esélyét. A levesek meggyorsítják a meghűléses betegségek lefolyását. magyarán gyorsítják a gyógyulást - vagyis elég sok jó hatásuk van . Ezzel együtt sem szeretem ha valakire rá akarják erőltetni- de ettől még marhaság hogy nem táplálóak, és nincs bennük vitamin.
2018. jún. 11. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!