Mi értelme erőltetni a levest?
Anyám állandóan a rohadt leveseivel zaklat, hogy márpedig mindig enni kell. Főtt kaja, muszáj enni, mert kötelező, bla, bla...
Mi a francnak?
Az összes vitamin szétmegy benne azon a hőmérsékleten, a tápértéke és tápanyagösszetétele sz@r, gyakorlatilag egy áztatmányt iszok kanállal.
Finom. De nem nekem. Agyamra mennek ezzel a leves témával, miért nem elég rendes, tápanyagdús húsokat és zöldségeket enni?
Ez a leves téma szerintem egy berögzött ökörség.
Ha valaki szereti, egye. A folyadékbevitelen kívül nem hat másra.
Hadd, kérdezzelek meg kérdező, normálisan működik az emésztésed, úgy értem hogy napi szinten oké?
Azért kérdem mert én is így állok hozzá, és én kb csak 3 naponta nagyvécézek akkor is betont. Szerintem többet iszok a nagy átlagnál, mégis valahogy nem oké a belem.
Lehet hogy a leves kihagyása miatt.
Kérdező neked nincs ezzel problémád?
Igazad van, telhjesebn felesleges számodra a leves. Nem tudom, az emberiség mennyi része nem szokott levest enni, de gondolom, a döntő többsége. Mi magyarok levesesek vagyunk és sokan nehezen szakadnak el a hagyományoktól, főleg, ha neki kell a leves. Mert pl. nekem igen. Nem mindennap, de minden héten és néha többször is.
A hidratálásomhoz speciel semmi köze, ahogy az emésztésemhez sem, mert az köszöni, remekül megvan leves nélkül is, a fogyásomat sem segíti elő, viszont jólesik és igenis van benne egy csomó tápanyag, ha teszek bele s az nem a nagyon kevés hőre bomló közé tartozik. A mai fehérjebevitelem jelentős részét pl. a levesem fogja adni :) Máskor az édességem, de az ma nem lesz, normál fehérjedús főételt pedig most nem kívánok.
Fura, hogy itt is mennyire túlértékelik a levest. Elhiszem, hogy olykor valakinek segít, de nyilván egészségesen lehet élni leves nélkül...
A gyomortöltő funkciója pedig komoly hátrány is lehet. Nekem most elég szerencsétlen, hogy igénylem a levest, mivel ez veszélyeztetheti a fogyásomat. Megtelek levessel, s mire kiürül, kiéhezve felfalok egy csomó ételt... Azért remélem, nem ez lesz, most már sosem vagyok igazán éhes. De régen pokoli volt feszülő hassal éhezni (igaz, az a legdurvább esetben nem leves volt, hanem paradicsomos káposzta, de a lényeg ugyanaz: kalóriaszegény, főleg vizet tartalmazó étel, ami nem laktat. engem nem).
Nem osztom nézeteidet a leves hasznosságával kapcsolatban. A húslevesben és főleg a csontlevesben olyan anyagok vannak, amik jó hatással vannak az emésztésre, sőt egyes betegségek esetén gyógyító hatásuk van. Emellett vannak a levében vitaminok (nem mind hőérzékeny), ásványi anyagok, nyomelemek.
Lehet, hogy vannak olyan népek, akik nem esznek levest, de valószínűleg van valami hasonló ételük (pl. húsos raguk, esetleg csontléből vagy húsléből/szaftból készült mártások).
Ettől függetlenül nem muszáj enni levest, ha ennyire utálod. Végül is nem vagy már kisgyerek, beszéld meg anyukáddal, vagy ne egyél nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!