Vajon gomba mérgezést kaptam?
A nagyapám hozott gombát az erdőből, én nem tudtam hogy ő hozta így ettem belőle kb a tegnap elött és a tegnap délben is és most wc he vagyok kötve, hasmenés miatt
Azon kívül semmi bajom de akik ettek bel{le azoknak még hasmenések sincs semmi bajuk csak nekem, velem az a probléma hogy, pánik beteg is vagyok ill voltam és most kicsit pánikolok és beképzelem magamnak hogx, mérgező gombát ettem
Bizonyára érzékeny vagy a gombára, főleg hogy többször etted, gondolom, összességében elég sokat.
A gomba kitinje nem könnyen emészthető, amennyire tudom, mindenesetre egyesek nem bírnak bizonyos teljesen ehető gombákat nagy mennyiségben. Én szoktam gombászni (általában nem nehéz azonosítani őket, ha az ember odafigyel. én mint kissé paranoid, ha az életemről van szó, NAGYON odafigyelek. ha pedig mégis bizonytalan vagyok, mert azért vannak vészesen hasonlító ehető és mérges gombák, akkor nyilván nem fogyasztom el. s persze mindig mindenki tudja, hogy én azonosítottam a gombát, ez azért szerintem alap) s ritkán, de előfordul, hogy a párom rosszul lesz attól, amitől nekem semmi bajom (s nem az alkohollal rossz kombót képezők esetében, mert ilyenek is vannak). Más étellel is van, hogy neki hasmenést okoz, nekem semmit. Eltérő érzékenység, van ilyen.
Pánikolni nem kell, a hasmenéses gombamérgezések még nem is vészesek. Az igazán trükkös gombát hetek múlva érzed meg, immár halálos májsérüléssel meg ilyenek. Sok gyomorrontást és hasonlókat okozó gomba van, ezek kellemetlenek, de hamar kilábal belőlük az ember, maradandó károsodás nélkül. A halálosakat nem szabad semmiképpen elfogyasztani (ez evidens, de sokan teszik s ezt iszonyatos felelőtlenségnek és butaságnak tartom, simán elkerülhető a dolog), én általában 2, de inkább 3 nagyon-nagyon egyértelmű (100%-os) jel esetén vagyok hajlandó elfogadni egy halálosra egészen halványan hasonlító ehető gombát s akkor is 10-szer átgondolom. Inkább legyek paranoid, mint halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!