Horgászat után kifogott halat mennyi ideig lehet eltartani és elfogyasztani, ha már döglött?
Figyelt kérdés
Bővebben: hazahoztuk a halakat, amik elpusztultak, mire hazaértünk, de aznap már nem tudtuk megpucolni őket, így (nem hűtött) vízbe raktuk és most, rá másnapra pucoljuk meg őket.
Ez így mennyire fér bele a fogyaszthatóságba?
Ha esetle bacis lenne a húsa, az a sütés hatására nem tűnik el belőle?
2018. máj. 21. 11:18
1/3 anonim válasza:
Kopoltyú alá kell nézni, ha még élénk vörös akkor jó, ha már barnas, feheres nem az a szép élenk, akkor már nem lehet.... nekem így tanították.
2/3 anonim válasza:
Fagyasztóban fél évig áll el (a pucolástól számítva), én úgy tudom.
Viszont ha büdös (van szaga), akkor már inkább ne pucoljátok meg.
3/3 anonim válasza:
Igen, nézzétek meg a koponya alatt hogyha élénk piros a kopoltyú akkor még jó de ha kivilágosodott akkor dobjátok ki. Rögtön ki kellett volna tisztítani és úgy bírt volna 2-3 napot, fagyasztva meg annál is többet. Szerintem dobjátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!