Afta miatt nem eszek 5 napja?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Utolso remenyem ez az oldal. Kivancsi lennek a ti velemenyetekre! 1 honapja volt egy nagyon durva mandulagyulladasom ami 3 hetig tartott(lazzal). Nagynehezen kigyogyultam utana megint jottek e.ugyi panaszok (szivszuras, gyengeseg, levertseg) orvos elkuldott mindenhova, minden jo volt (labor, rontgen) kaptam ra vitamint. Sokat fekudtem es aludtam ami ram egyaltalan nem jellemzo. Es multheten megjott a menzeszem, ahol nagyon szenvedtem (pms). Es ra par napra aftak jottek ki a szamba. Nagyon sok van mindenhol... nyelvemen is. Es nem tudok rendesen enni, nem vettem magamhoz etelt, mar eljutottam addig hogy megtudok enni egy kis levest es ennyi. Ecsetelem, oblogetem, vitaminokat szedek, mindent... es teljesen levagyok gyemgulve megint csak fekszek, es aludmi akarok.. de nem tehetem meg mert tanulnom kene, de egyaltalan nem fog az agyam. Fejemet neheznek erzem, olykor szedulok. Jarasom is eleg bizonytalan van amikor random beremeg a labam stb vagy megszedulok. Inni iszok, es probalok "enni" de csak a levesog jutottam el mas nem megy.. nem tudom mit tehetnek annyira levagyok gyengulve, feszult es ingerult vagyok.nem tudom kontrollalni magam.. annyira elvagyok keseredve, ha van tippetek mit csinalhatnek, vagy ha voltatok iyen helyzetbe, konyorgom.irjatok! 18/l2018. máj. 9. 16:18
1/6 Metionin válasza:
Ismerem az érzést, az afta egy rohadt dolog. Volt hogy én se ettem egy hétig miatta. A magas dózisú c vitamin és a septofort segített legutóbb, utóbbit rátettem a nyelvemre és hagytam elolvadni. 2 nap alatt elmulasztotta azt az aftát, amivel máskor 2 hétig szoptam mert az anaftin meg társai szart se csináltak vele.
2/6 anonim válasza:
Nekem is régen viszonylag sokszor volt aftam, én Tantum Verde oldatot használtam rá. Szerintem nem múlt el tőle hamarabb, de akkor rafujod, akkor lezsibbasztja a szád, és nem fogod annyira érezni a fájdalmat. És az íze is finom :D persze ne nyeld le. De amúgy szerintem az afta olyan, H fujhatsz rá akármit, nem mulasztja el hamarabb... Legalábbis ezek a gyógyszertári cuccok. Esetleg keress ra, hogy afta házi kezelése, hátha valami jo kis természetes tipp van a neten, sokszor beválnak :)
3/6 anonim válasza:
Propolisz tinkturaval ecseteld!! Drogériákban lehet kapni.
4/6 anonim válasza:
Jaj, részvétyem. Az aftához nem értek, de enni kell, 5 nap sok s te nem szoktad meg a böjtöt, ahogy a legtöbb ember nem szokta meg. Ha csak a folyadék megy, akkor vigyél be abból tápanyagokat... Gyümölcsturmix, kakaó, egészen lágytojás, ha szereted vagy legalábbis elviseled, krémleves vagy húsleves... Valami csak bemegy...
5/6 anonim válasza:
Én mikor aftám volt hideg tejet tudtam csak inni, meg beleáztatott kalácsot.
Ennyi, ja, meg krémleveseket, amiket csak nyelni kell nulla fűszerezéssel, és langyosan.
Nyugi, elmúlik nemsoká.
6/6 anonim válasza:
Én is majdnem minden hónapban szenvedek tőle...de van rá egy tuti receptem: lila listerine-t használj minden fogmosás után, csíp, mint az állat, de kibírod...illetve pálinkával szedd le a fehér cuccot utána az aftáról, aztán fújsz rá tantum verde sprayvel..pár nap és elmúlik, nem húzódik így hetekig.
Hidd el, én is mindent kipróbáltam, ez bevált recept. Volt, hogy nem használtam már Listerine-t, mert elfogyott, egyből kijött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!