Segitsen valaki, most mit csinaljak? Mar fogalmam sincs hogy kell enni egyedul vagyok? :' (
A mozgást én is támogatom, az ember kedvét és energiaszintjét is meg tudja növelni..Egy csomó nutella engem enerválna, de a mozgás jót tesz, könnyebben elhasználódik a fölös energia, ami nemcsak a testsúly miatt jó, hanem érzésre is. A sok cukor is gyorsabban eltűnik meg minden.
Jobb lenne, ha szomorúságra zenét hallgatnál vagy sétálnál egyet, az evés nem erre van. Az OK, ha élvezed az evést, de ha nincs szükséged ételre s úgy eszel rendszeresen sokat, az kontraproduktív.
El kéne határoznod magad (motivációd van, nem akarod tönkrevágni az egészségedet, ez jó, sok embernek nem jut ez eszébe több évtizedes pocsék táplálkozás mellett sem), fogni valami nagyvonalakban OK étrendet és nem elszállni ilyen butaságokkal.
Tudom, milyen szinte kontrolltalanul enni (én mindig tudatosan csinálom, csak éppen nem érdekel olyankor szinte semmi. életmódváltás után azért nem eszem akármit, én inkább csak a mennyiséggel szállok el, de az se jó), de egy jó étrend még abban is segíthet, hogy szinte semmi önuralom ne kelljen. Legalábbis sokunknál ez van, egy jó étrenden nem akarsz betolni egy halom cukros valamit, nem vagy éhes, ha már eleget ettél, sőt, jóllakott és elégedett vagy táplálék terén.
Az amúgy rossz jel, ha leesik a vércukrod, ha nem eszel, normális szervezetnek ezt meg kéne akadályoznia, de ki mire érzékeny s mit szokott meg. Főleg ha néha iszonyú sokat eszel, majd utána semmit, az sokkolóbb a testnek, mintha kiegyensúlyozottabb esetben dobsz be böjtnapokat, gondolom.
Edd tele magad jó, laktató ételekkel, utána kisebb az esély, hogy annyi nutellát eszel... Ha én édességgel vagy kenyérrel kezdeném az ebédet, annak se lenne jó vége, ha épp fegyelmezetlenebb vagyok (márpedig én és a fegyelem alapból sem vagyunk barátok), de csuda tudja, egy halom laktató étellel jóllakva már nem kell felennem a tepsi sütit, elég 1-2 darab is.
Sok ilyen kis trükk vagy megfigyelés van, biztosan megtalálod, neked mi segít, ha az akaraterőd nem elég nagy e téren.
A cukros ételek ilyenek, velem is előfordult régebben, hogy nem tudtam leállni, amíg nem faltam fel egy halom sütit vagy egy egész tábla csokit. Általában akkor történt ilyen, ha fáradt voltam, vagy ideges. Tudom magamról, hogy jobb, ha bele sem kezdek, így egyszerűen nem tartok otthon olyan nasikat, amikkel ilyen gondom van. Boltba lehetőleg nem éhesen, idegesen vagy fáradtan megyek, így ott jól működik az önfegyelmem, és nem veszek édességeket (kivéve a 70-85%-os étcsokit, de abból általában beérem 1-2 kockával).
Ha gyakran leesik a vércukrod, akkor különösen vigyáznod kellene a finomított szénhidrátokkal (cukor, liszt), mert azok hirtelen emelik a vércukorszintet, ami aztán nem sokkal később lezuhan, és jön a rosszullét, amire megint cukrot kell enni. Nekem is volt ilyen gondom, de amióta szinte semmi cukrot nem fogyasztok (még 100%-os gyümölcslevet se), azóta nem voltam rosszul, és ritkábban is leszek éhes.
Nutellából én is meg tudok enni egy üveggel lazán :D
De NE hánytasd meg magad, a bulimia már nem játék és abba belekerülni ördögi kör és pokol :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!