Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem lesz szívbetegségem és...

Nem lesz szívbetegségem és érrendszeri problémáim? Ha.. (a lenti rész)

Figyelt kérdés
Ha minden nap megeszek (nem egy almát), hanem egy vörös hagymát nyersen és megiszok 1 bögre galagonya teát (2g virágos hajtás) és normálisan étkezek (sovány húsok, sovány ételek) és gyógytornákat is végzek
2018. ápr. 27. 06:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Inkább napi 6g galagonya virágos hajtás vég és pl.: mellé 6g Ginkgo Biloba szálas tea + 1 db vörös hagyma és 1 db fokhagyma gerezd?
2018. ápr. 27. 06:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Helyed a buszon villamoson biztos lesz ezekután.

Az alapkérdésedre senki nem fog egyértelmű választ adni, mert NINCS válasz.

2018. ápr. 27. 06:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek semmi köze ahhoz, hogy lesz-e szív- és érrendszeri problémád, legfeljebb ellenkezö elöjellel.

A hagyma semmi esetre sem befolyásolja ezt a területet, az a fokhagyma, ami a galagonyával együtt egyszerüen csak vérnyomáscsökkentö hatású. De alapesetben a vérnyomást túlságosan csökkenteni fölösleges, mert attól rosszul lehetsz, emellett a túl alacsony vérnyomás is káros az érrendszerre meg a szívre!

A normális ételekkel addig nem lenne baj, amíg nem iktatod ki a zsírokat/zsiradékokat, mert ezekre szüksége van a szervezetednek a vitaminom felszívódásához - ha túl egészsséegesen étkezel, akkor krónikus vitaminhiányod lesz!

A gyógytorna alatt nem tudom, mit értesz, de a nevében is van, hogy GYÓGY, azaz valamiféle elváltozás korrigálására szolgál, és ha egészségesen végzed, akkor semmivel sem másabb, mintha bármilyen más módon mozognál, legfeljebb kevésbé intenzív.

2018. ápr. 27. 07:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezeken kívül barátod/barátnőd se lesz a szagod miatt 😁
2018. ápr. 27. 08:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy a gyógytorna megelőzésre is jó. De nem csak vérnyomáscsökkentő, hanem sok minden van a galagonyában és a fokhagymában (antioxidánsok, meg olyan anyagok, amik a hormonrendszerre jó hatással vannak. Pl.: a fokhagyma és a vörös hagyma elősegíti a tesztoszteron termelődését és az aktív tesztoszteron szintet vérben, mivel kvercetin van benne, ami azt az enzim aktivitását gátolja, ami a tesztoszteront DHT-vá alakítja vagy valami ilyesmi, meg gondolom a herék vérellátása javul, biztos tágítja az ottani kapilláris ereket. Illetve olyan kén vegyületek, amik a kapillárisok működésének jót tesznek. Illetve az aminosav anyagcsere folyamatokban is jók. Ill. sok kutatás azt igazolja, hogy akik rendszeresen fogyasztanak nyersen vöröshagymát, fokhagymát, vagy lila hagymát, azoknál sokkal kisebb a rákos daganat is, megöli a gyomorfekélyt okozó baktériumot is, meg mindent (férgetől kezdve). A tea fogyasztás kínában elterjedt (nem a galagonya, hanem a zöld tea, de a két tea hasonló élettani hatással bír), és ott ritkább emiatt a szív betegségek száma, mint azon a helyen, ahol nem fogyasztják napi szinten az ilyen teát (ami tartalmaz polifenolokat, meg proantocianidineket, meg ilyenek, de nem igazán értek hozzá, de mindenhol ezt olvastam, hogy nagyon egészségesek a szív-érre.pl.: A fokhagymát elkezdtem nyersen fogyasztani (napi 3x1 gerezd) és sokkal jobban is érzem magam. Olyan frissebb vagyok, meg több az életerőm.
2018. ápr. 27. 20:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Zsírokat viszek be, pl.: tökmag és chia mag formájában, meg margarin formájában.
2018. ápr. 27. 20:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Nyílván ha mindennap elszívnék 30x cigit, meg lennék 150kg, akkor tökmindegy lenne. De jelenleg fogyózok és már fogytam olyan 10kg-ot (85kg vagyok, 176cm-el), meg nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt sem. Meg fogok szedni E-vitamint (400mg-ot) is. Az biztos jól jön, meg szoktam máriatövis teát is inni esténként a máj miatt.
2018. ápr. 27. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!