Ha keveset iszok attól lehet valami problémám?
Ahhogy írod, nem igényel többet a szervezeted, de fél literel megtoldhatnád.
Figyeld a székleted, hogy ne légy szorulásos és alkalomadtán vizgáltasd meg a veséid az urológusnál.
Attól még, hogy nem vagy szomjas, a szervezeted igényelne több folyadékot. A veséidre nézve nem túl jó, ha csak ennyit iszol, illetve a szervezeted elraktároz egy csomó vizet, ami ugye pár plusz kilót jelent.
Igyál legalább 2 liter vizet egy nap, inkább többet. Meglátod, ha pár napig megiszol 2 litert, elkezdesz majd szomjas lenni.
És a veséim adhatnak valami jelet erről,hogy nem tetszik neki ez a kevés víz ?
Értem ez alatt,hogy görcsölhet vagy ilyesmi ?
Lehet hülyeséget írtam,de nem tudom egy vese mit tud jelezni :D
Ha elég sok víz van az ételeidben, bőven elég lehet ennyi, ha nem, akkor igyál többet. Napi 2 liter víz eléggé alap, persze a duplája is kellhet, ez sok dologtól függ.
Nem tudok róla, hogy jelezni szokott volna azoknak a szervezete, akiknek elromlott a szomjúságérzetük. Csuda tudja, miért, de rengeteg ember alig visz be vizet s nem érzi szükségét, pedig nyilván van...
Én szinte folyton szomjas vagyok és 4 liter fölött iszom meleg, edzés és nagy test nélkül is, ez már inkább a másik véglet... Persze beleszámolom az ételeimet is, abból is könnyen összejön 2-3 liter bizonyos körülmények között.
Most,hogy írtátok kipróbálom,hogy mi lenne ha napi 3 litert innék.
Hátha esetleg jobb lesz a közérzetem vagy ilyesmi.Bár eddig sem volt rossz,lehet valami változni fog.Mindenesetre az biztos,hogy napi 10x fogok pisilni :D
Köszönöm a válaszokat,ment a zöld kéz mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!