Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha keveset iszok attól lehet...

Ha keveset iszok attól lehet valami problémám?

Figyelt kérdés
Szerintem alapjáraton olyan napi 1 litert ihatok,vagy talán kevesebbet.Egyszerűen nem igényel többet a szervezetem,vagy csak nem közli velem mert nem szoktam szomjas lenni.
2018. ápr. 26. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Ahhogy írod, nem igényel többet a szervezeted, de fél literel megtoldhatnád.

Figyeld a székleted, hogy ne légy szorulásos és alkalomadtán vizgáltasd meg a veséid az urológusnál.

2018. ápr. 26. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy nem vagy szomjas, a szervezeted igényelne több folyadékot. A veséidre nézve nem túl jó, ha csak ennyit iszol, illetve a szervezeted elraktároz egy csomó vizet, ami ugye pár plusz kilót jelent.

Igyál legalább 2 liter vizet egy nap, inkább többet. Meglátod, ha pár napig megiszol 2 litert, elkezdesz majd szomjas lenni.

2018. ápr. 26. 11:12
 3/6 A kérdező kommentje:

És a veséim adhatnak valami jelet erről,hogy nem tetszik neki ez a kevés víz ?

Értem ez alatt,hogy görcsölhet vagy ilyesmi ?

Lehet hülyeséget írtam,de nem tudom egy vese mit tud jelezni :D

2018. ápr. 26. 11:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha elég sok víz van az ételeidben, bőven elég lehet ennyi, ha nem, akkor igyál többet. Napi 2 liter víz eléggé alap, persze a duplája is kellhet, ez sok dologtól függ.

Nem tudok róla, hogy jelezni szokott volna azoknak a szervezete, akiknek elromlott a szomjúságérzetük. Csuda tudja, miért, de rengeteg ember alig visz be vizet s nem érzi szükségét, pedig nyilván van...

Én szinte folyton szomjas vagyok és 4 liter fölött iszom meleg, edzés és nagy test nélkül is, ez már inkább a másik véglet... Persze beleszámolom az ételeimet is, abból is könnyen összejön 2-3 liter bizonyos körülmények között.

2018. ápr. 26. 16:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha sok lédús gyümölcsöt eszel mellé, akkor azért lehet nem vagy szomjas.
2018. ápr. 26. 16:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Most,hogy írtátok kipróbálom,hogy mi lenne ha napi 3 litert innék.

Hátha esetleg jobb lesz a közérzetem vagy ilyesmi.Bár eddig sem volt rossz,lehet valami változni fog.Mindenesetre az biztos,hogy napi 10x fogok pisilni :D

Köszönöm a válaszokat,ment a zöld kéz mindenkinek :)

2018. ápr. 26. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!