Megehetek mindennap (vagy 3-4szer egy héten) 3 tojást? (főve, rántottának, stb)
A tojásból a kiscsirke és még a gyík is egészségesen kel ki!
Akkor az ember számára miért lenne egészségtelen? Csak a nagyüzemileg gyártott és csomagolt félkész és kész ételeket kell kerülni. Mert azok tele vannak tartósítószerekkel.
A BBC orvosi adásai, a napi 1 tojást tartják egészségesnek.
(Heti 7 db. de egyénenként ez természetesen változó lehet.)
2-es
Még szerencse, hogy nem 1,07 tojást, mert nagy pazarlás lenne. Jól kitalálta a természet: mindenféle súlyú embernek, mindenféle tyúktojásból pont 1,0000 a megfelelő mennyiség.
Én sok éve napi 4-8 tojást eszem (néha kevesebbet vagy többet, de ez elég tipikus szám), nekem tetszik, de egy ember alapján persze még nem lehet következtetni semmire. Olvasmányaim alapján ez jó, sok ember a többszörösével van el, valamit ennem kell s tojás nélkül bizonyára hiányjelenségeim lennének vagy túlpörögnék a nagy agyalásban (nagyon egészségtudatos vagyok s így is van pár kétes pont, de úgy tűnik, jó nekem a saját étrendem)... Nekem emiatt könnyű, talán olvass te is utána, illetve halgass a szervezeted jelzéseire, ha az neked megfelel és elég. Nehéz ilyen dolgokban kiigazodni, hisz ki ezt ír, ki azt, mindenről s annak az ellenkezőjéről is van cikk :(.
A tojás egy elég természetes táplálék, a koleszterin körüli tévhitek már sok-sok éve megdőltek... Erkölcsileg bele lehet kötni, persze, én kompromisszumként csak ismerőstől veszek tojást, az én lelkemnek ez egyelőre megfelel, bár azért bizonyos kis erővel kutatom a veganizmus lehetőségeit... Talán majd egyszer.
Alapvetően a kiegyensúlyozott étrend a jó, ezért is eszem ennyi tojást s nem kétszerannyit, a fehérjebevitelem másik fele növényből jön. Ez így jól hangzik, elég fura lenne, ha a sok hús vagy sajt OK lenne, pár tojás pedig káros... Abban pedig sosem fogok hinni, hogy az állati fehérjével gond lenne, sok okból tartom jónak a veganizmust, egészség miatt pont nem. De ezt, ugye, neked kell eldöntened...
Még ha egy ételből rossz is a sok (végülis mindenre van limit valamilyen szempontból), ez egyéni is. Van, aki megehet napi 12-20 tojást, nekem brutálisan egészségtelen lenne, mert roppant durva szintre kerülne a fehérje- és kalóriabevitelem. Vannak érzékenyebb emberek is, sokan a zsírt nem bírnák ekkora mennyiségben (a tojás elég zsíros cucc, a kalória kétharmada zsírból jön)... Más tápanyag is megszaladhat, míg a tojásban alig vagy nem levőket elhanyagolja az ember...
"Én sok éve napi 4-8 tojást eszem"
Ezt majd mond el majd 20-30 év múlva is...
...ha még élsz.
tegnap 22:00
Oktatod a másikat, amikor még olvasni sem tudsz!
(Avagy értelmezni amit felolvastak neked.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!