Mit csináljak hogy ne legyek ennyire vékony? 😵
161cm vagyok és 40 kiló...
Tudom hogy ez nagyon kevés próbálok többet enni de ugy érzem nem segít...
Ha tudtok valmit ami segíthet vagy neketek bevált írjátok meg kérlek
16L
Étvágyad van? Eszel annyit, mint a többi ember? Pl. iskolában megeszed, amit a menzán kapsz (ha ott eszel)?
Próbáltad már kiszámolni, hány kalóriát fogyasztasz egy nap? Ha nem, lehet, hogy érdemes lenne, legalább körülbelül kikalkulálni, pár napig.
Ha tényleg sokat eszel, akkor lehet gondolni valamilyen betegségre vagy eü. problémára, pl. pajzsmirigybetegség, glutén- vagy más fehérjére való érzékenység, emésztési problémák, felszívódási zavar. Ebben az esetben érdemes elmenni vizsgálatokra, vérvételre.
Ha viszont nincs étvágyad és annyit eszel, mint egy madár, akkor ezt kellene javítani. Szedhetnél vitaminokat, vagy erősíthetnéd a gyomorsavadat. Minél kevesebbet eszel, annál fontosabb, hogy az étrended ne üres kalóriákból, hanem tápanyagdús ételekből álljon.
Figyelj, 169 centihez jobb napjaimon vagyok... 54 kilós MAXIMUM.
Rosszabbakon 49-50 :(
29 vagyok, 14 éve nem hízok ennél jobban, pedig eszek sokat, mozgás meg hol van, hol nincs.
Szia,
Keresni kell egy olyan háziorvost, aki hajlandó meghallgatni a problémáidat. Az is lehet, hogy azt fogja mondani, hogy még fejlődésben vagy és majd alakulni fog ez a dolog.
Azt, hogy mit egyél, még véletlenül sem akarom megmondani, szkeptikusként lehet, hogy csak hülyeségeket írnék. Mondhatnám azt, hogy fokozd az energiabevitelt, azzal nem nyúlnék túlzottan mellé. Minden ember szervezetének van egy napi energiaigénye. Ha többet viszel be, akkor elraktározódik zsír formájában. Ha kevesebbet, akkor fogyni fogsz. Erre vannak a neten kalkulátorok is, pl.:
Ehhez egy kalóriatáblázat.
Ebből kiindulva akár már tudsz magadnak is számolgatni. De ha nem akarsz úgy kinézni mint Barba papa és Barba mama, akkor válassz egy olyan mozgásformát is, amit élvezel és van benne sikerélményed is.
Még időben vagy, ilyenkor tombolnak a hormonok. Lehet, hogy jól ki fogsz combosodni meg farosodni. A fiúk agya meg majd lecsúszik deréktájba ha meglátják a csípődet. ;)
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!