Miért korog a gyomor, amikor éhesek vagyunk? Mi a gyomorkorgás? És miért fáj a gyomrunk, ha éhesek vagyunk?
Állítólag félreértjük a gyomorkorgás funkcióját, ugyanis az a vékonybél utolsó tisztítási fázisának a hangja, tehát nem a gyomor produkálja, hanem a vékonybél küld végig egy gyűrűs mozgást önmagán, hogy "kitakarítson" a kaja után. Ez "véletlenségből" általában pont egybeesik azzal az időponttal, amikor ismét megéhezünk. Megfigyelhető, hogy amikor hamarabb eszünk, akkor akár közvetlenül étkezés után is "koroghat" a hasunk, hiszen a vékonybelet nem érdekli, hogy közben telepakoltad a gyomrot, ha neki még takarítani kell, akkor takarít. Ilyenkor környezetünk rémülten néz ránk, hogy még mindig éhesek vagyunk?
A gyomorban zajló emésztési fázisban a gyomorsav veszít savasságából. Amikor viszont végre nyugton van, a savasság elkezd visszakúszni az eredeti szintre és ha túl erős, akkor úgy is érezheted, hogy már szinte mar, ez okozhat fájdalmat vagy legalábbis kellemetlenséget.
Ajánlom figyelmedbe a Bélügyek c. bestsellert, vicces és érdekes ismeretterjesztő könyv, könnyen megérthető belőle az emésztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!