Hogyan szokhatnék le a cukros dolgokról?
Régen napi 2-3 tábla csokit megettem, 1-2 liter teát megittam, minden fél literbe 4-5 evőkanál cukrot tetem. Szinte reggelire, ebédre és vacsorára is péksütiket ettem. Ezt 3 év alatt sikerült lecsökkentem úgy, hogy már csak 2-3 nap alatt eszek meg egy tábla csokit, és fél liter teába is csak két evőkanál cukrot teszek.
Próbálok gyakran főzni, és azt vinni az egyetemre, de a reggeli péksütiről még így is nehéz lemondani. Szeretném teljesen kiiktatni az ilyen ételeket, de úgy érzem, hogy nem megy.
Én egyszerűen abbahagytam a cukor evését, egyik napról a másikra. Nekem könnyű volt, de állítólag vannak cukorfüggők.
Az édességet nem hagytam el, de nem cukrot teszek bele és cukoralkoholból sem sokat, plusz vannak édességeim, amiben gyümölcs vagy kókusz az édesítő. A rendes teát tradicionálisan ízesítés nélkül issza az ember, én már évtizedek óta, a kávét is megtanultam édesítés nélkül inni, bár azt nem kötelező inni...
Lehet, hogy neked is segít, ha az édes dolgok megmaradnak, csak a cukor esik ki... Nekem amúgy az édesvágyam sem függőség már (azt hiszem :) nem akarom elhagyni a sütit, csokit, mert finomak, megszoktam őket, folyton van itthon, de nem kaparom értük a falat, azt nem tartom egészségesnek).
A péksütid cukros? Jó, mindegyikben van cukor, de összetett formában... A lisztet is elhagytam enno, az se volt nehéz, de persze aki addig arra épített, annak szokatlan lehet, főleg, ha nem tudja pótolni valamivel (pl. valami jó kis gluténmentes főtt gabonával).
Mi a nehézséged? Mert ha akarod, akkor elhatározod magad, esetleg beiktatsz pár trükköt és igyekszel. Ahogy eddig is, végülis némi fejlődést már felmutattál, még ha így is rengeteg cukor maradt.
A nagy édességvágy lehet az is, hogy minőségileg éhezik a szervezeted, bizonyos vitaminokat nem viszel be, és ha ez van a csokiban, akkor arra cuppansz rá.
De az is lehet, hogy olyan agymunkát végzel, és olyan energiabeviteled van, amit nehezen tudsz mással pótolni.
Attól is függ, hány kiló vagy. Ha már túlsúlyos, akkor ez simán rossz viselkedési minta, és esetleg a stressz hozza elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!