Hirtelen hasmenés mitől alakul ki?
Figyelt kérdés
Nincs IBS-em, de a minap egyik pillanatról a másikra csikart kettőt a hasam és máris menni kellett. Sovány vagyok, nem voltam beteg sem, nem szedek semmit csak Béres cseppet, nem ettem semmi olyasmit, rosszul se voltam. A semmiből jött az egész. Arra gyanakszom, hogy előtte 2-3 napig sokfélét ettem, nem sokat de több féle ételt (mogyoró, chips, fánk, virsli, vajas kenyér, leves, túrórudi, kávé, rostos üdítő).
Az lehetséges, hogy a szervezet egy idő után nem tolerálja ezt a sokféleséget egy napon belül, és "besokall"? Ennek mi a fiziológiai magyarázata?
2018. jan. 7. 20:04
1/6 anonim válasza:
Simán előfordulhat, hogy bepusziltad valamelyik most terjedőben lévő hasmenést okozó vírust, de mivel erős az immunrendszered, megúsztad egyetlen fosással, és legyőzted.
2/6 anonim válasza:
Valamilyik étel meg volt romolva, talán a virsli, de ez csak tipp.
3/6 A kérdező kommentje:
Semmi gyomorfájásom vagy ilyesmi nem volt, étvágyam is volt. Fene tudja. Ha vírus, azért az is leveri az embert a lábáról valamennyire. Mázli, hogy épp itthon voltam:)
2018. jan. 7. 20:21
4/6 anonim válasza:
Szerintem valamelyik kajára allergiád lehet. Én ugyan így vagyok. Lehet a mogyoró, vagy a chipsben az ízfokozó, rostos üdítő a ludas. Ezeket próbáld kerülni egyenlőre, majd egyenként vezesd be az étrendedbe, ha nem tudsz meglenni nélkülük.
5/6 A kérdező kommentje:
Ezeket máskor is szoktam fogyasztani, nem okozott ilyen tüneteket. Lehet, hogy a sparos fánk nem volt az igazi, ízre nem éreztem semmi furcsát, de ki tudja hányan fogdosták össze. No mindegy, most egy kis diéta nem fog ártani, tényleg sok mindent összeettem pár nap alatt.
2018. jan. 7. 21:52
6/6 anonim válasza:
Szerintem is vírus vagy bakteriális fertőzés, enyhe tünetekkel. Ha erős az immunrendszered, nincs folytatás, mert a szervezeted már kipucolta a betolakodókat. Ha utána nem fáj a hasad, és semmi bajod, akkor nem muszáj diétáznod sem, bár ártani sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!