Milyen betegség lehet ez? Puffadás, hasi görcsök, pépes
széklet.
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt kezdődtek a tünetek. Alapvetően jól érzem magam, de néha beleáll a görcs a hasamba. Nem a gyomromba, hanem inkább a beleimben érzem. Ilyenkor az esetek többségében el kell mennem wc-re (naponta ez kb 5-6-7-8x van) és olyankor ilyen pépes, habos, világos színű a székletem és vannak benne emésztetlen darabok is, hasmenés-szerű az egész. De ami még talán ennél is érdekesebb, hogy elég sok bélgáz távozik vele, volt hogy pl szilárd anyag nem is jött ki. Bocsánat, ha kicsit részletes voltam, de jobb pontosan leírni a tüneteket.
Szerintetek ez lehet egy sima fertőzés vagy komolyabb probléma is lehet a háttérben?
25/L
2018. jan. 3. 15:38
1/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, számít-e, de kb másfél hete fejeztem be egy antibiotikum kúrát, lehet hogy annak az utóhatása?
2018. jan. 3. 15:39
2/8 anonim válasza:
Lehet csak egy sima vírusos hasmenés. Az pár nap alatt magától átmegy rajtad. De: miért nem mész el orvoshoz?! (Jó, tudom némelyik nem sok sz***rt ér, de mégis...)
2018. jan. 3. 15:47
3/8 anonim válasza:
Amúgy még annyit hogy igen, az lehet hogy az antibiotikum nyírta ki a bélbaktériumaidat amiatt szar az emésztésed. Ha ez a helyzet akkor élőflórás joghurt segíthet. De igazából egy gasztroenterológus tudna mondjuk ponrosabbat mondani.
2018. jan. 3. 15:50
4/8 A kérdező kommentje:
Annyira nem volt most időm az elmúlt 1-2 napban orvoshoz menni, de ha nem múlik el, akkor elmegyek mindenképp.
2018. jan. 3. 15:50
5/8 A kérdező kommentje:
Szedtem a kúra alatt is probiotikumot, illetve ma is vettem egy másikat és most végigszedem azt.
2018. jan. 3. 15:51
6/8 anonim válasza:
Akkor mindenképp menj el! Lehet egy kezdődő autoimmun nyavalya (ha sokat stresszelsz előfordul) vagy akár egy vastagbélrák is. Mondjuk utóbbi nem valószínű, de jobb félni.
2018. jan. 3. 16:08
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi :D
De hát hirtelen jött a tünet, gondolom a ráknál fokozatosan alakulna ki, nem?
2018. jan. 3. 17:43
8/8 anonim válasza:
Nem.
A rákban pont az a szar, hogy mire tünetet okoz - hirtelen - addigra már előrehaladott stádiumban van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!