Lehet bármilyen egészségügyi kockázata ha rendszeresen forrásvizet iszom? (bővebben lent)
Direkt nem az ételek-italok kategóriába tettem mert sokkal tudományosabb szempontból érdekel.
Rengeteget költöttem ebben az évben vacak ásványvízre és arra gondoltam minek, ha a közelben több forrás is van? A balaton felvidéken lakom, rengeteg forrás van a környékünkön.
Számít a forrásnál, hogy a vízgyűjtő területén van-e lakott terület például? Ha bakterológiailag tiszta is a víz, előfordulhatnak benne vegyi anyagok például? Ha már tényleg forráshoz járok vízért nem ártana a legjobb forráshoz járnom. Gondolom jobb ha erdők, hegyek vannak a forrás fölött? De ha például szemetet égetnek a faluban, azt bemossa a talajba a csapadék?
Nekem nem gond ha hetente egyszer el kell mennem az erdőbe 20 liter vízért, de szeretném a legtisztább és természetesebb vizet inni ami a környéken elérhető.
Szóval milyen kockázatai lehetnek ennek a tervnek?
A vizet elég hűtőszekrényben tárolni, vagy fel is kell forralnom? Miben érdemes tárolnom ha nem műanyag palackban szeretném? Az üveg jó lehet, de üvegekkel biztos nem járok le a forráshoz. Az már túl bonyolult lenne. Mit javasoltok? Életképes az ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!