Miért van az hogy nem tudok úgy enni mint más ember? Miért ilyen nehéz, és miért nem tudok többet enni?
Figyelt kérdés
Mindig is vékony voltam, 166cm vagyok jelenleg és 46kg. Az evéssel mindig gondok voltak, sose ettem annyit mint kéne,más 3x 4x többet eszik tőlem. Mostanában viszont nagyon kínlódok az evéssel,és nagyon gyakran teltség érzetem van és hányingerem. Ami leginkább zavar az már nem is az hogy hiába eszek bármennyit évek óta ennyi kg vagyok,hanem ahogy eszem..Más egy nagy tányér ételt megeszik 15percen belül, én minden falat után 2-3 perc szünetet kell tartsak, a végén már csak 10perc után tudom megenni az utolsó falatot. Max 6-7 harapás amit meg tudok enni bármiből is...hogy mehetne ez könnyebben? egyszerűen szüneteket kell tartanom a falatok között, ez nagyon zavar de akárhogy próbálok gyorsabban enni nem megy, mert akkor még hamarabb jóllakottság érzésem lenne. Ez az evési formám megkeseríti a mindennapjaim, étterembe enni sosem szoktam mert a kaja 3/4ét otthagynám és mások előtt sem megy az evés. Legjpbb barátnőm társaságában esik jól a legjobban egyébként a kaja, itthon ha egyedül vagyok könnyen rosszul leszek utána meg bemesélem magamnak,elfog a pánik stb..Minden álmom hogy egyszer 3x annyit tudjak enni mint most és 20percen belül elfogyasszam, de ez sose ment még,és soha nem is fog :( Mit lehetne tenni?2017. dec. 8. 23:41
2/8 anonim válasza:
Az, hogy lassan eszel és kis adagokat nem negatívum hanem pozitívum. Így lenne egészséges táplálkozni csak ha ilyen vékony vagy többször kéne enned. Ne akaj gyorsabban enni, a többieknek kéne lassabban. Én sem szeretem az éttermet mert a felét legalább a tányéron hagynám. De ez van. Ha menni kell valamiért akkor elcsomagoltatom. Legalább másnapra is lesz ebédem. 🙂 Az inkább baj, hogy rosszul leszel a kajától. Szerintem nem kéne ennyit foglalkoznod a dologgal. Fogadd el, hogy ilyen vagy és ne pörögj ezen. Keress valamit ami leköti a figyelmed. Esetleg kezdj el sportolni attól éhesebb leszel és erősebb. Elmomdhatnád ezt a barátnődnek is és megkérhetnéd, hogy segítse. Egyetek együtt többször. Biztos segíteni fog.
3/8 anonim válasza:
Nehogy pszichiáterhez menj!! Ilyen hülye tanácsot atya ég. Az csak tele töm gyógyszerekkel amitől zombi leszel, és még annyit sem fogsz enni mint most. Max nem fog érdekelni, meg semmi más sem.
4/8 anonim válasza:
Az emberek többsége folyton zabál és habzsol és 5ször annyit eszik mint amire szüksége van. Akkor is esznek ha nem éhesek. Ez a nem normális és visszataszító. Úgy kéne mindenkinek ennie mint neked. Lassan, csak addig míg éhes. Tök jó ajogy eszel, nincs ebben semmi ciki. Az ciki mikor elefántnyi adagokat zabálnak be az étterembe egy ültő helyükben. Vagy korlátlan fogyasztásnál 10szer annyit esznek aztán majd kipukkadnak, de még akkor is tömik magukat. Nem te vagy a ciki, csak egyél kicsit többször mertva 46kg kevéske. Fel kéne tornázni 52re. Esetleg menj el egy dietetikushoz aki tud neked olyan étrendet ajánlani ami egészséges és segít a hízásban. Ne akarj megenni 10 perc alatt egy nagy tál kaját.....nem vagy Godzilla ☺
5/8 anonim válasza:
A magasságodhoz elvileg jó a súlyod, ne aggódj. Ha szervi bajod nincs, nyelőcső szűkület, reflux, semmi baj. Esetleg pszichológus, dietetikus adhat tanácsot, főzz magadnak eddig ismeretlen ételeket, kóstolj új ízeket, élvezd az evést
7/8 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy egészséges kislánynak ilyesmire lenne szüksége. Rengeteg mellékhatása van, szédülés, fejfájás, álmosság...stb. Inkább valami vitamint szedj. A b vitaminoknak c vitaminnak van étvágyfokozó hatása. Béres csepp is jó. Ezeknek nincs mellékhatásuk, érdemes megpróbálni.
8/8 anonim válasza:
Folyadékkal, levesekkel is gondjaid vannak? Orvosnál voltál már emiatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!