Van aki napi 1x eszik?
Nem igazán ismerek hasonló embert
Esetleg ketté nem tudod osztani az étkezésed? Ez elég nagy gond
Sokat enni egyszerre már nem jó, de mindezt este csinálni a lehető legrosszabb.
Napi öt kis érkezés, ebédre főtt étel, ha lehet. Könnyen átszoksz. A szervezetet a nap folyamán, melóban, suliban vagy amikor sportolsz/mozogsz felhasználja a kajából nyert energiát. Este max annyira jó a kaja hogy ébren tartson.
#5: Aki olyan fajta, mint én, az az életben nem szokik át, de még csinálni sem tudja szabad akaratából, 1-2 napig sem. Ettem én ötször is, az ebédem (a legfőbb étkezésem, a jelenlegi egyetlen, ha nem rontom el) akkor is 1200 kcal körül volt... Ösztönösen úgy ettem, ahogy nekem kell, nagyobb ebéddel, vacsorával és 3 értelmetlen kis alibiétkezéssel. Van, aki képes 5-ször enni, csak éhezik, míg 2-3 evéssel jóllakott egész nap, ugyanannyi étel mellett. Semmi értelme sok étkezéssel szenvedtetni magunkat, az összbevitel számít s legalább nem dobjuk meg az inzulint folyton. Csak az egyen sokszor kicsit, akinek úgy jó enni.
Kérdedő, persze, hogy van. Nagyon sokan eszünk napi egyszer (sok milliárd emberből, jó hogy). Jó, én még kezdő vagyok s néha borul, de ha eleget eszem, akkor jól megy. Fogyni akarnék, de a deficittel mindig gondjaim voltak.
Nagyon kényelmes és élvezetes, hogy rendes méretű étkezésem van, mégsem megyek a kalóriaigényem fölé (nem tudok kicsit enni egyszerre, évekig próbáltam ilyen 800 kcalból kijönni, de képtelenség, nem tudom megtenni, max elvétve).
De az éjszaka közepe nem hangzik jól. Vagy addig fent vagy és utána fekszel le? Olyat sokan csinálnak, ha téged nem nyom le s nem zavarja meg az alvásodat, pl. mert kicsit később is fekszel, s egész nap jóllakott (de minimum nem túl éhes) és energikus vagy, nos, rendben.
Mennyit eszem? Változó, főleg most az elején, de 1500-1600 rendben van a hét legtöbb napján. Lassú fogyáshoz elég, utána megemelem 1800-2000-re vagy amit jónak érzek. Van, aki 3500-at eszik egyszerre, de ilyen emberről csak egyszer hallottam.
Tömény ételeket eszem, mert nekem az a jó s mégis csak egy kisebb nő vagyok, aki nem gyakorolt evőversenyekre, akármennyi kiló nem fér belém egyszerre. Tojás, zöldség, olajos mag, sütik és krémek, mikor mi. Nagyon fontos számomra a megfelelő étrend és az egészség.
Nagyon sok napi egyszer evő töményen, zsírosan, szénhidrátszegényen eszik, mert ez segíti a hosszas jóllakottságot, de azért máshogyan is lehet, amúgysem vagyunk egyformák.
A te ételeid kicsit lightosaknak tűnnek, bár nem tudom, mennyit eszel és milyenek az adataid.
Ha nagy étkezésre van szükséged, nyilván egyél ritkán és egyszerre sokat, ezzel nincs mit tenni, de megvannak az előnyei, egészség s más szempontból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!