A tej tényleg rákot okoz, és csak a lobbi miatt nyomatják annyira, hogy élet, erő egészség?
Ööö.. nem.
Foghúzás után pedig semminek se javasolt a fogyasztása.
több millió rákra vágyó ember vásárol nap-mint nap tejet.
persze az okosabb népek még azt sem tudják, mi a tej..
lásd Kína, India, stb..
mondjuk nem is tudják mit vesztenek a frissen fejt kecsketej élménye kihagyásával. a vastag fölű, kimondottan zsíros, sárgás színű kecsketej mindent visz..esetleg a lótej még ami elmegy.
Igen, a tej, tojás, húsok a legerősebb rákkeltő anyagok, amiket az emberek nagyrésze rendszeresen fogyaszt.
Most a többit nem tárgyalnám, de a tejtermékek fogyasztásában több dolgot sem értek.
Ugye minden fajnak megvan a maga anyateje, amire a csecsemőnek az ember esetén kb. max. 3 éves koráig van szüksége. A tehén ugyanígy a borjának termel tejet és nem az embernek, gondolom ez világos.
Feltételezem azzal is sokan tisztában vannak, hogy az a mítosz nem igaz, hogy a többlettejet isszuk csak meg, nyilvánvaló, hogy a borjat takarmányon nevelik, 3-4 hónaposan levágják, a tejet meg az emberek isszák meg. De ez az etikai, nem az egészségügyi oldala.
Na most azt is mindenki tudja talán, mi van többnyire a tejben: egy kevéske fehérje, sok-sok telített ("rossz") zsírsav, kevéske vitamin és ásványi anyag (melyeknek egy része, pl.kálcium a tehéntej p.h. értéke miatt nem hasznosul az emberi szervezetben). Emellett pedig szénhidrátok (laktóz=tejcukor) vannak benne. De ezt talán mindenki tudja.
Amibe sokan nem gondolnak bele: mit tartalmaz EZEN KÍVÜL a tej, amit minden anyatej tartalmaz, a saját fajtájának "tervezetten"?
- emésztési enzimek, melyek az adott faj egyedeinek megkönnyebbítik a tej megemésztését, lévén újszülöttek fogyasztják, és a szervezet rászorul erre a segítségre
- endokannabiodok, melyek olyan neurostimulánsok, melyek étvágynövelő és nyugtató hatással vannak az újszülöttre (többek között ezért "álmosít" a tej)
- az adott faj egyedeinek megfelelő probiotikumokat (nyilván az emberi szervezet nem hogy semmit nem tud kezdeni a tehéntejben található probiotikumokkal, de kifejezetten gyulladáskeltő hatással vannak rá, míg a borjak esetében segít a bélflóra helyreállításában - azt meg ugye nem kell kielemeznem, mennyire különbözik egy kérődző állat és egy mindenevő ember bélflórája...)
- antitesteket, melyek az adott faj egyedeinek védettséget nyújtanak az adott fajra jellemző betegségek ellen. Gondolom azt sem kell kielemeznem, miért nincs szükségünk egy tehén antitestjeire :)
- természetes növekedési hormonok
Amik a modern állattartás miatt kerülnek bele:
- tartósítószerek, kémiai szerek
- génmanipulált takarmányból felszívódó anyagok
- külsőleg (takarmánnyal vagy oltással) adagolt növekedési hormonok, a tejhozam növekedésének érdekében
- antibiotikumok
Amit még a wikipédia is bevall (annak ellenére, hogy a cikk 99%-ban tejpárti) az az, hogy a tej jelentősen megemeli a prosztatarák és a crohn betegség esélyét. Ezenkívül a mell-és petefészekrák, cukorbetegség ill. emésztőrendszeri, végbélrák esélye nő jelentősen a tejfogyasztással.
Itt egy angol nyelvű videó ezzel kapcs.:
Már a BBC-n is lehozták, hogy a mellrákból lábadozóknál jelentősen növeli a rák kiújulásának és a halálozásnak az esélyét a tejtermékek fogyasztása 49%-al!!!:
A pro érvekre kíváncsi lennék. Arról rengeteg tanulmány van, hogy a tej mennyire rákkeltő. A tejnek kedvező tanulmányt, amit nem a Danone vagy valamelyik tejtermékeket forgalmazó cég támogatott, viszont még nem láttam.
Ha hiteles forrásokat nézel, pl. nagyobb egyetemek (Harvard, stb.) kutatásai, nagyobb csoportokon végzett tesztek, mind azt mutatják, hogy a tej kifejezetten káros az emberi egészségre.
Mondjuk ebben semmi csoda nincs, tekintve hogy tökéletesen természetellenes egy más faj kicsinyeinek termelt anyatejét fogyasztani, aki még csak a táplálkozásában vagy egyéb biológiai jellemzőiben sem hasonlít az emberre.
A tejben a kazein mellett tejsavófehérje is található, amelynek a GSH szint növelése miatt a kutatók rákellenes hatást tulajdonítanak.
A vaj zsírban oldódó vitaminokat, CLA-t (konjugált linolénsav) és vajsavat (butirátot) tartalmaz, ez utóbbi segíti az emésztést és jótékony hatása van a vastagbél sejtjeire (és csökkenti a vastagbélrák kockázatát). A vajnak (tejzsírnak) egyébként csak a fele telített zsírsav.
A kefír és a joghurt pedig hasznos tejsavbaktériumokat tartalmaz, amik kedvező hatással vannak a bélflóra összetételére.
A gond igazából a nagyüzemi állattartással van, mint fent is részletezték. A bolti tej már nagyon távol áll attól, amit egészségesnek lehetne nevezni, nem beszélve az adalékanyagokkal telenyomott tejtermékekről. Ezekről nem nehéz elképzelni, hogy károsak az egészségre, gyulladást vagy rákot okoznak.
Tehát szerintem nem maga a (valódi házi) tej rákkeltő, hanem a nagyüzemi állattartásból származó tejtermékek.
Hasznos lenne, ha a kutatók mindig megjelölnék, milyen tartásból származó tejet vagy tejterméket fogyasztottak a vizsgálatok alanyai.
A tejsavbaktériumok amik egy idegen faj szervezetének termelőknek ugyan nincsenek jó hatással az emberi szervezetre! Ezt a hülyeséget nen tudom honnan vetted.
A tejtermékek 70%-ban csak telített zsírt tartalmaznak mentesek minden jótékony omega vagy többszörösen összetett zsírsavtól.
Emellett pont hogy a kazein kifejezetten rákkeltő!
"A tejsavbaktériumok amik egy idegen faj szervezetének termelőknek ugyan nincsenek jó hatással az emberi szervezetre! Ezt a hülyeséget nen tudom honnan vetted."
Olvasgass kicsit, mielőtt butaságokat írsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!