Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogamzásgátló tabletta okozhat...

Fogamzásgátló tabletta okozhat reflux ot?

Figyelt kérdés

azt hallottam, hogy igen! szerintetek?

ha abbahagynám akkor enyhülnének vagy elmúlnának ezek a tüneteim???

2010. jún. 1. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Sok mindent okozhat de refluxot nem!
2010. jún. 1. 14:14
 2/3 anonim válasza:
Személyes tapasztalatom a,hogy bármelyik gyógyszer okozhat refluxot!!
2010. jún. 4. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Ma voltam fül-orr-gégészeten, ahol felmerült a reflux gyanúja. Kaptam egy papírt, amin többek között ez állt: "Ellenőrizze gyógyszereit! Több gyógyszer előidézheti vagy súlyosbíthatja a reflux tüneteit, például Aszpirin, Motrin, Advil, illetve a fogamzásgátló tabletták és bizonyos szívgyógyszerek."

Én másfél évig szedtem fogamzásgátlót, előtte nem volt bajom, de kb. 1 év után torokviszketés, granulált garat (ami gyulladásra utal).

Szerintem nem elég az abbahagyása, a többi dologra is figyelni kell (pl. táplálkozás, vízivás, a dohányzás/kávé kerülése, tehéntej termékek elhagyása, stb.). Ezek is azon a papíron voltak. N/27

2016. nov. 4. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!