Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Update Norbi elvéről mi a...

Update Norbi elvéről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Szerinte a zsír nem hízlal ehetünk bármennyit csak a szénhidrát a mumus. És a nagy kalória hazugság miszerint az emberi szervezet nem tud kaloriakban gondolkodni vagyis nem a kalóriát kell szamolni hanem a ch-t.
2017. nov. 15. 06:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, és a kokain, meg a répacukor vegyjele is hasonlít egymásra!
2017. nov. 15. 06:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Még a norbi elv szerint sem ehetsz bármennyit...
2017. nov. 15. 08:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Norbi egy gyökér, és mindegyik állítás hülyeség.
2017. nov. 15. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
49%

Ezeket nem ő találta ki.

Ha a ch-t lecsökkented, és a zsírbevitelt nem korlátozod, azzal azért lehet fogyni, mert zsíros ételek jobban/hosszabb ideig laktatnak, mint a zsírszegény de szénhidrátdús ételek. Tehát azért nem szükséges számolgatni a kalóriákat és hogy hány gramm zsírt eszel, mert (a legtöbb emberre ez igaz) alacsony szénhidrát-, normál fehérje- és zsírban gazdag étrenden nem tudod magad túlenni.

Persze ha valaki meg tud enni többszáz g zsírt egy nap, az bizonyára hízhat tőle, de én még ilyen embert nem láttam. Olyat viszont sokat, aki napi 500+ g szénhidrátot bevisz. A cukor/finomított ch a legveszélyesebb ebből a szempontból, mivel sok embert túlevésre ösztönöz.

A fentiek rám 100%-osan igazak. Amikor fogytam, akkor 100-150 g ch, 50-100 g fehérje és korlátlan zsír volt az étrendemben (nem tudom, hány gramm lehetett, mert nem mértem, de nem spóroltam a zsírral). Összességében szerintem így kevesebb kalóriát (és több hasznos tápanyagot) vittem be, mint előtte, pedig ha éhes voltam, mindig ettem, jóllakásig.

2017. nov. 15. 22:49
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

Arról nem is beszélve, hogy nem győzi hangoztatni, hogy testmozgás... sokan már attól elkezdenek fogyni, hogy mozognak egy kicsit, még akkor is, ha ezért egy kicsit mégtöbbet is esznek... mivel beindul a szervezetük...

Én 125kg voltam a rekord súlyomban, elkezdtem napi szinten gyalog munkába járni, 2*2.5km, akkor még semmit nem tudtam szálkásító étrendről, semmiről, csak annyit hogy testmozgás kell nekem és pont... még többet is ettem, az étvágyam is javult, mégis 1 év alatt 25kg lement rólam... 100kgosan már heti 3* futottam munkába és haza.

Ma meg már heti 4*10km nél tartok enni máig szeretek de minimálisan odafigyelek rá, kb 80kg vagyok.

2017. nov. 16. 05:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Márpedig rengeteg ember van, aki nem fogy, sőt hízik ketogén diétán. Én magam sem fogytam az első hónapokban, pedig csak annyit ettem, hogy az éhségem megszűnjön. De az pont a kalóriaigényem volt, a szervezetem igenis tud kalóriát számolni, nehéz átejteni.

A zsír is prímán eltárolódik, inzulin sem kell hozzá. A test takarékos. Mi sem működünk drasztikusan máshogy, mint más emlősök, akik olajos magvakból remekül felhizlalják magukat télre. A túlélésben az ilyesminek nagy szerepe van.

Párszáz gramm zsírt pedig nem nehéz betolni, alacsony, nem aktív nőként is sokáig tartott, míg állandóan 200 gramm alatt tudtam tartani, s igyekeztem. Ha nem igyekeztem volna, sokkal több lett volna. Szeretem a zsírt s az engem nem különösebben laktat, ellentétben a fehérjével (bár állítólag annak a laktató hatását erősíti. azt hiszem, ez nálam is így van. de e téren úgyis mások vagyunk, van, akit a gyors cukor is ugyanúgy laktat, hiába nem logikus).

A kalóriaegyenleg az aduász, az alapján fogyunk. A szénhidrátok egyeseknek bekavarnak valamit, másnak semmit, viszont mivel a legrosszabbul laktató makrotápanyag, sokan könnyen túleszik magukat vele.

A csak ch számolása nem jó, hisz napi 20 grammal sem fogy az ember, ha a kalória sok, ezt már sokan tapasztalták s fura is lenne, ha nem így lenne. A test minek dobja el értékes tartalékait, ha nincs rá szükség? Nem szokta.

2017. nov. 16. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:

1. A norbi módszer nem ketogén diéta

2. Én sem védem és nem is csináltam norbimódszert soha, pusztán azt írtam le, hogy sokan már attól fogynak, hogy egyáltalán elkezdenek mozogni.

2017. nov. 16. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
De annyira azért képben vagyok, hogy az update módszer sem abból áll, hogy ne egyél ch-t egyél zsírt... ha már szidni akarjátok, nézzetek utána mit szidtok.
2017. nov. 16. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Nyílván abból lett milliárdos, hogy senki nem fogyott le a módszerével...
2017. nov. 16. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:

#6, érdekes dolgokat írsz. A LCHF étrend nem egyenlő a ketogén étrenddel, ezt már előttem is írták. De mindkettő étrendről szóló beszámolókban közös elem, hogy az étvágy, éhség jócskán csökken, az ember nem érzi szükségét, hogy 2-3 óránként egyen, és kisebb adagokkal is jóllakik. Ha valakinél nem így van, ott felmerül a leptinrezisztencia kérdése, bár ennek is javulnia kellene egy idő után. Esetleg más hormonok is bekavarhatnak, de ez semmiképpen sem nevezhető normálisnak.

Optimális fehérje- és alacsony ch bevitel mellett csak akkor lehetséges többszáz gramm zsírt fogyasztani, ha konkrétan lapátoljuk magunkba a tiszta zsírt, vajat vagy olajat (esetleg tejfölt, majonézt), amire a legtöbb ember csak nehezen képes. Nekem a legzsírosabb étrendem mellett sem sikerülne a 200 grammot meghaladni.

Az érdekelne, szerinted hogy tárolódik el a zsír inzulin hiányában. Az I. típusú cukorbetegségben szenvedők, ha nem kapnak inzulinpótlást, vészesen lefogynak, bármit is esznek.

Az olajos magvakban szénhidrát is van. De ettől függetlenül sem érdemes magunkat az állatokhoz hasonlítani. Az állatkísérleteknek is megvan az a hátránya, hogy sosem lehetünk benne biztosak, hogy emberen elvégezve is ugyanazt az eredményt kapnánk. Még ember és ember között is nagy különbségek lehetnek, pedig ugyanaz a faj.

Még egy érdekes vonatkozása van az alacsony szénhidrát- és magasabb zsírtartalmú étrendeknek - a bélflóra változása, ami a legújabb kutatások szerint meghatározhatja, milyen hatásfokkal hasznosítjuk a bevitt tápanyagokat, de még a vitaminok és egyéb tápanyagok hasznosítása/szintézise szempontjából is jelentősége van.

És végül az sem mindegy, milyen formában visszük be a szénhidrátot. A természetes ételekben a szénhidrátok mellé sok rostot és vitaminokat, ásványi anyagokat is kapunk. Egy cukros péksüti, még ha (részben) teljes kiőrlésű lisztből is készül, máshogy hat a szervezetünkre, mint egy tál ugyanannyi szénhidrátot tartalmazó zöldség.

2017. nov. 17. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!