Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vannak energiaital...

Miért vannak energiaital mániások?

Figyelt kérdés
Az osztályomba is van 6-7 ember aki egy nap vesz 1-2 doboz energiaitalt magának, van aki ilyen fél litereset. Miért jó ez nekik annyira? Énis szoktam inni, körübelül 3 évente egy dobozzal.
2010. máj. 29. 23:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért mert olyan mint egy erős kávé,kicsit feldob.Én nagyon ritkán iszom,de szerintem nem jó azt minden nap inni.
2010. máj. 30. 09:40
 2/5 anonim válasza:

Szia. Az energiaital magas koffein tartalma ugyanolyan függőséget okoz, mint a kávé, dohányzás, stb...

Az hatalmas probléma, ha az osztálytársaid napi szinten fogyasztják, nem erre találták ki az energiaitalt.

Az energiaitalt eredetileg a mindennapinál nagyobb kihívások előtt fogyasztják (az értelmesek), legyen az szellemi felmérő (vizsgák, érettségi, egyebek), vagy fizikai próbák (ezt azt hiszem nem kell részleteznem).

Ha minden nap rendszeresen iszik az illető energiaitalt, akkor a szervezete hozzászokik a hatalmas koffein én taurin mennyiséghez aminek a kisebb baja az, hogy függőséget okoz, a nagyobb az, hogyha nem isznak az adott napon, akkor leeresztenek és nem tudnak a feladatukra kellőképpen koncentrálni.

NE fogyassz minden nap energiaitalt, csak ha szükséged van rá! Erre figyelmeztesd a társaidat is, ha szereted őket!

Szép napot!

2010. máj. 30. 13:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nekemis ez a belátásom.
2010. máj. 30. 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Sztem azért isszák, mert fogyatékosok, és rá van írva, hogy 18 éven felülieknek, és azt hiszik, hogy ettől b@szott nagy fiúk, lányok lesznek!:D
2010. máj. 30. 20:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert finom! XD
2010. aug. 3. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!